Aktualizované han Krimi

Nočná TRAGÉDIA: Najprv výbuch v byte, potom požiar! Hasiči hlásia jednu obeť, FOTO

V bratislavskom Ružinove došlo v noci k výbuchu a následnému požiaru v byte na Ružovej doline 9. Čo sa stalo?

Ilustračný obrázok k článku Nočná TRAGÉDIA: Najprv výbuch v byte, potom požiar! Hasiči hlásia jednu obeť, FOTO
3
Galéria

Hasiči na mieste našli pozostatky jednej osoby, pravdepodobne 59-ročnej obyvateľky bytu. Informoval o tom ružinovský starosta Martin Chren na sociálnej sieti.

Starosta uviedol, že príčina, prečo došlo k jednému až dvom výbuchom v byte na siedmom nadzemnom podlaží, zatiaľ nie je známa. Plyn tam totiž zavedený nemajú.

„Z doposiaľ nezistených príčin došlo k jednému až dvom výbuchom v byte na 7. nadzemnom podlaží (plyn tam nemajú zavedený, príčina je zatiaľ neznáma). Na mieste žiaľ hasičskí záchranári identifikovali pozostatky jednej osoby, pravdepodobne 59 ročnej obyvateľky bytu, pani R. H.. Úprimnú sústrasť pozostalým,“ napísal Chren na Facebooku.

Čo povie statik?

Chren upozornil, že sa momentálne čaká aj na výrok statika. „Treba si počkať na výrok statika, v predmetnom byte však hasiči spozorovali aj narušenie obvodových múrov, zničené boli aj stúpačky a aktuálne je na zemi asi 5 cm vody, ktorá pomaly steká dole. Celý vchod bude zrejme pár dní bez elektriny, byty pod výbuchom zrejme aj bez vody a kúrenia,“ dodal starosta.

Vyjadrenie polície

Bratislavská polícia uviedla, že v nedeľu krátko po 04:30 h na linke 158 prijali oznámenie o požiari bytu na ulici Ružová dolina. „Na miesto sa dostavili všetky potrebné zložky. Bola vykonaná aj evakuácia obyvateľov bytovky,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

Polícia zároveň potvrdila, že bolo nájdené telo bez známok života. „V tejto veci bolo začaté trestne stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia,“ spresnila hovorkyňa.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Výbuch a požiar
3
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM