Aktualizované Správy Zo zahraničia

Nočné ruské nálety v Sumy zabíjali: Medzi obeťami sú aj deti

Na Sumy a okolité predmestia zaútočili ruské vojenské lietadlá. Počet obetí vo vojnou zmietaných oblastiach stále stúpa.

Ilustračný obrázok k článku Nočné ruské nálety v Sumy zabíjali: Medzi obeťami sú aj deti
Zdroj: TASR/AP

AKTUALIZOVANÉ: Ako konkretizovala agentúra DPA odvolávajúc sa na informácie z ukrajinských úradov, pri náletoch zahynulo najmenej 21 ľudí vrátane dvoch detí. Gubernátor ukrajinskej Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj uviedol, že „v nerovnom boji s ruskou armádou“ zahynuli štyria ukrajinskí vojaci.

Najmenej desať ľudí vrátane detí zahynulo v noci na utorok pri ruských leteckých útokoch na mesto Sumy ležiace na severovýchode Ukrajiny. Informovala o tom stanica BBC s odvolaním sa na informácie ukrajinských úradov, ktoré bezprostredne nedokázala overiť z iných zdrojov.

„Žiaľbohu sú medzi zabitými aj deti,“ uviedol vo videu na Facebooku gubernátor ukrajinskej Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj.

Podľa jeho vyjadrenia na Sumy a okolité predmestia zaútočili v pondelok po 23.00 hod. miestneho času ruské vojenské lietadlá. O život pri nich prišlo viac než 10 ľudí, uviedol.

Zároveň varoval, že Ukrajinci nikdy nezabudnú, že ruskí agresori zabíjajú ich deti, uvádza BBC. Sumy je jedno z ukrajinských miest, ktoré sa v ostatných dňoch stalo terčom obzvlášť intenzívnych ruských útokov.

Viac aktuálnych správ o konflikte na Ukrajine

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM