Milan Hanzel Šport Futbal

Nórsky tínedžer je vo švungu: Haaland odstrelil Parížanov a zatienil aj Neymara!

Páli mu to jedna radosť! Nórsky futbalista Erling Braut Haaland má len devätnásť rokov, ale v tejto sezóne je na neudržanie. Čo vyviedol?

Ilustračný obrázok k článku Nórsky tínedžer je vo švungu: Haaland odstrelil Parížanov a zatienil aj Neymara!
Zdroj: TASR

Zlatý chlapec z nie príliš futbalovej krajiny láme v prestížnej Lige majstrov rekordy ako na bežiacom páse. Hráč nemeckého tímu Borussia Dortmund sa v úvodnom osemfinálovom stretnutí proti parížskemu St. Germain predviedol ako skúsený harcovník.

Má čuch na góly

Blonďavý kanonier sa pod triumf 2:1 podpísal dvomi gólmi! Celý futbalový svet sledoval návrat Brazílčana Neymara do zostavy Paríža, ale všetky oči nakoniec smerovali na Nóra. Najprv otvoril skóre a potom čo Neymar vyrovnal, sa zase presadil Haaland. „Presne kvôli takýmto situáciám makám naplno. Túžim sa stať najlepším strelcom,“ vyhlásil pre UEFA Erling.

Desať kúskov na úvod

Nór, ktorý sa narodil v anglickom Leedse, začal sezónu v rakúskom Salzburgu a po prestupe do Borussie stihol v Lige majstrov nastrieľať už desať gólov. Žiadnemu hráčovi v prestížnej súťaži, ktorý nedosiahol dvadsať rokov, sa to nepodarilo v jednej sezóne. „Som šťastný, ale viem, že dokážem hrať oveľa lepšie,“ dodal neskromne 19-ročný mladík.

Ide ako mašina

Práve po spomínanom prestupe z Rakúska do Nemecka je zaujímavá ešte jedna štatistika. Nór totiž nastúpil za slávny klub v siedmich stretnutiach a do listiny strelcov sa zapísal až jedenásťkrát! V Borussii tak môžu jasať, pretože za tento klenot zaplatili „len“ 20 miliónov eur. „Lepší štart si ani nie je možné predstaviť. Jeho prácou je dávanie gólov a neporovnávajme ho s nikým, ale nechajme ho hrať futbal,“ skonštatoval na adresu Nóra športový riaditeľ Dortmundu Michael Zorc.

Zdroj: YouTube.com
View this post on Instagram

ZENsational win 🧘‍♂️

A post shared by Erling Braut Haaland (@erling.haaland) on

Nórsky strelec Haaland
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM