Krimi

Nové INFO o incidente s medveďom na Liptove: Obeťou má byť mladá Bieloruska!

Slovenskom obleteli správy, že medveď na Liptove naháňal dvoch ľudí, pričom žena incident neprežila. Ministerstvo prinieslo nové informácie.

Ilustračný obrázok k článku Nové INFO o incidente s medveďom na Liptove: Obeťou má byť mladá Bieloruska!
Zdroj: Pixabay.com

Obeťou piatkového (15. 3.) tragického incidentu s medveďom na Liptove má byť 31-ročná občianka Bieloruska. V sobotu o tom informovali z ministerstva životného prostredia (MŽP). Štátny tajomník envirorezortu Filip Kuffa ubezpečil, že ak sa potvrdí priamy útok medveďa, nič sa nebude ututlávať.

Tragédia v Jasnej

MŽP konkretizovalo, že k tragickej udalosti došlo v lyžiarskom stredisku Jasná, časti Repiská.

Žena mala podľa envirorezortu zahynúť v dôsledku útoku medveďa.

Okolnosti vyšetruje polícia, súčinný je Zásahový tím pre medveďa hnedého aj predstavitelia krízového štábu envirorezortu.

Orgánom činným v trestnom konaní poskytuje envirorezort plnú súčinnosť.

„O ďalších krokoch budeme transparentne informovať. Ak sa potvrdí, že išlo o priamy útok medveďa, tak sa to tak aj pomenuje. Nič sa ututlávať nebude,“ dodal Kuffa.

Návrh na zmenu zákona

Slovenské ministerstvo životného prostredia pripomenulo, že spoločne s Rumunskom predloží na najbližšie rokovanie Rady ministrov životného prostredia Európskej únie návrh na preklasifikovanie medveďa do nižšej kategórie, ktorý umožní efektívny a aktívny zásah do populácie medveďa.

V tejto súvislosti MŽP vykonalo ešte v januári analýzu, ktorú prekonzultovali s odborníkmi. Na najbližšiu schôdzu parlamentu predložia návrh na zmenu zákona o ochrane prírody a krajiny.

Ako v piatok informovala polícia, dvojicu ľudí mal pri vrchu Na jame v katastri Demänovskej Doliny naháňať medveď. Muža vypátrali v poriadku, ženu našli bez známok života.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

MIMORIADNA SPRÁVA ☎Dnes sme v podvečerných hodinách prijali na linku tiesňového volania 158 oznámenie o tom, že dve...

Posted by Polícia SR - Žilinský kraj on Friday, March 15, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM