Kultúra

Noví Avangers, scifi i rodinný film: Na plátnach kín pristálo päť noviniek

Záver apríla priniesol do kín päť noviniek. Aké zaujímavé filmy si môžeme pozrieť?

Ilustračný obrázok k článku Noví Avangers, scifi i rodinný film: Na plátnach kín pristálo päť noviniek
Zdroj: pixabay

Diváci sa môžu tešiť na párty v štýle Sorrentina a Berlusconiho, filozofické sci-fi o hľadaní podstaty ľudskosti vo vesmírnych kulisách, záverečné dejstvo ságy Avengers, rodinný film, ktorý potvrdí, že priateľstvo je to najväčšie dobrodružstvo, či novinku režiséra, ktorý dostal Oscara za film Životy tých druhých,

Aj „bunga bunga“ excentrickú párty plnú žien, ktorými sa preslávil škandalózny miliardár, mediálny magnát a dlhoročný predseda talianskej vlády Silvio Berlusconi, ponúkne film Oni a Silvio. Provokatívnu komediálnu drámu, ktorá nahliada do súkromia kontroverznej postavy, nakrútil najúspešnejší taliansky režisér súčasnosti Paolo Sorrentino. Hlavného hrdinu stvárnil jeho dvorný herec Toni Servillo.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Mia a biely lev (réžia Gilles de Maistre) je názov rodinného dobrodružstva o dievčati a jej priateľstve s bielym levom. Jedenásťročná Mia dostane malého bieleho leva a stanú sa z nich nerozluční kamaráti. Keď však trochu podrastú a prestanú byť mláďatá, musia spolu utiecť do africkej divočiny, aby vzácne zviera zachránili pred lovcami trofejí. Výnimočný film z africkej prírody vznikal plné tri roky a počas nich sa z filmového príbehu stal skutočný. Jedinou možnosťou, ako film nakrútiť bez filmových trikov, totiž bolo, aby spolu malé biele levy a detskí herci vyrastali a stala sa z nich jedna svorka. Prípravy a natáčanie boli pod dohľadom Kevina Richardsona, vo svete známeho ako „zaklínač levov“.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Film Nikdy neodvracaj zrak, ktorý nakrútil režisér a scenárista Florian Henckel von Donnersmarck, držiteľ Oscara za Životy tých druhých, rozpráva príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami aj osobami. Preklenuje tri éry nemeckej histórie, v rámci ktorých maliar Kurt Bartner prežil svoje detstvo v nacistickom Nemecku, vyrastal v komunistickom východnom Nemecku a svoj umelecký vývoj zavŕšil v západnom Nemecku.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Príbeh filmu High Life, filozofického sci-fi režisérky Claire Denisovej, sa odohráva vo vesmíre na palube kozmickej lode. Skupina trestancov sa rozhodla namiesto doživotia slúžiť vede a stali sa z nich pokusné objekty experimentu – prítomná doktorka, často proti ich vôli, im odoberala spermie s cieľom inseminovať mladú ženu. Na palube ostáva iba Monte a jeho dcéra Willow a žijú v úplnej izolácii. Otec a dcéra sa blížia k svojmu cieľu – k čiernej diere, kde prestáva existovať čas i priestor.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 25. apríla je v kinách film Avengers: Endgame (réžia Anthony Russo, Joe Russo), záverečné dejstvo ságy Avengers od štúdia Marvel. Po zničujúcich udalostiach, opísaných vo filme Avengers: Nekonečná vojna, sa svet ocitol v troskách. Polovica všetkých bytostí bola vyhubená. Avengers sa so zvyškami svojich spojencov ešte raz dajú dohromady, aby zvrátili Thanosove zločiny a znovunastolili poriadok vo vesmíre.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM