han Šport Hokej

Novinky v hokejovej Tipsport Lige: Definitívne bez Lintnera, ale za to s maďarským Miškovcom!

Maďarský klub DVTK Jegesmedvék Miškovec pokračuje v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Jeho štart v novom ročníku schválili kluby na zasadnutí vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v hokejovej Tipsport Lige: Definitívne bez Lintnera, ale za to s maďarským Miškovcom!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Tipsport Liga 2020/2021 tak bude mať 12 účastníkov, základná časť sa začne 2. októbra, sezóna vyvrcholí najneskôr 12. mája 2021. TASR to potvrdil dočasný riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Imre Valášek, ktorý vo funkcii nahradil odvolaného Richarda Lintnera.

„Počítame v novej sezóne s 12 mužstvami vrátane Miškovca. Dlhšie sme čakali na stanovisko predstaviteľov DVTK ohľadom predrokovaných podmienok a definitívne potvrdenie z ich strany. V pondelok nám prišiel návrh zmluvy, v ktorom sú uvedené všetky veci, o ktorých sme sa s nimi rozprávali. Nič by tak nemalo brániť Miškovcu v štarte v novom ročníku,“ povedal Valášek.

Odklepli si to

Kluby schválili formát súťaže, ktorý bol načrtnutý už pred týždňom. Základná časť Tipsport Ligy bude pozostávať z 50 kôl. V prvej fáze sa stretne každý s každým štyrikrát (dva zápasy doma, dva vonku), k 44 kolám sa následne pridá ďalších šesť kôl, v ktorých sa tímy stretnú na základe geografického kľúča. „Urobia sa virtuálne tri skupiny po štyroch na základe geografického rozdelenia a v rámci nich odohrajú tímy ďalších šesť zápasov – tri doma a tri vonku. Bude to aj divácky atraktívne, prinesie to ďalšie derby súboje,“ prezradil pre TASR šéf Pro-Hokeja a zároveň riaditeľ HC Nové Zámky.

Ako sa bude hrať

Najlepších šesť tímov postúpi automaticky do play off, mužstvá na 7.-10. mieste si zahrajú predkolo o účasť vo vyraďovačke na tri víťazné zápasy. Pre tímy z 11. a 12. miesta sa sezóna skončí základnou časťou. Zo súťaže nikto nezostúpi, priamy postup do Tipsport Ligy si vybojuje víťaz 1. ligy.

Čo bude s Košicami?

Kluby pozorne sledujú situáciu v Košiciach, kde prebieha verejná zbierka na pomoc klubu. „Pevne veríme, že aj táto ťažká situácia sa v Košiciach zvládne. Bez Košíc to nie je ono, sú tradičný účastník, s bohatou históriou. Sme predvedčení, že napriek istým rizikám budú v ďalšej sezóne účinkovať v najvyššej súťaži,“ povedal Valášek a dodal, že prostredníctvom klubových webstránok sa spúšťa výberové konanie na post šéfa Pro-Hokeja.

View this post on Instagram

‼Informácie zo zasadnutia športovej rady‼ ✔Zástupcovia klubov dnes schválili začiatok sezóny na 2.10.2020. Ďalej schválili formát súťaže s 12 mužstvami vrátane DVTK Miskolc🇭🇺. Hrací systém bude nasledovný: mužstvá odohrajú 44 zápasov každý s každým (2x doma, 2x vonku). K tomu pribudne 6.kôl tzv. "regionálnych" zápasov, ktoré sa budú hrať cez sviatky a počas Vianoc. Tímy budú rozdelené podľa regiónov do skupín: Západ: NR, BA, NZ, TN Stred: BB, DT, ZV, LM Východ: KE, MI, PP, DVTK. Každý tím odohrá so svojimi regionálnymi súpermi 1 zápas doma a 1 vonku. Dokopy nás čaká teda 50.kôl základnej časti. ✔Do play off priamo postúpi 6 tímov. Tímy na 7-10.mieste budú hrať predkolo na 3 víťazné zápasy o 2 miestenky do play off. Pre 11.a 12.tím sa sezóna skončí. ✔Základná časť končí 21.3.2021 a Majstra spoznáme najneskôr 12.5.2021 ✔Zo súťaže nevypadne nikto. Víťaz SHL bude mať právo priameho postupu. ⚠️Informácie o formáte Kaufland Super Cupu Tipsport ligy🏆 zverejníme v priebehu týždňa⚠️ 📸: HKM Zvolen (ilustračná) #tipsportliga #novasezona #formatsutaze #imrevalasek #prohokej

A post shared by Najvyššia 🇸🇰 súťaž v ❄hokeji (@tipsportliga) on

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM