JAB Regióny Rôzne

Novoveská zoo otvorila svoje brány: Novinkami slon aj ostrov Madagaskar, FOTO

Mnohí sa už nevedeli dočkať. Zoologická záhrada v Spišskej zahájila svoju 28 sezónu. Aj tentokrát je pre návštevníkov pripravených niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Novoveská zoo otvorila svoje brány: Novinkami slon aj ostrov Madagaskar, FOTO
28
Galéria

Najmenšia zoologická záhrada na Slovensku započala túto sobotu svoju 28. letnú sezónu. Mnohí, najmä deti, sa už nevedeli dočkať a nenechali si ujsť prvý deň otvorenia, hoci nie práve za ideálneho počasia.

Na prvých návštevníkov čakalo nielen otvorenie sezóny, ale aj niekoľko noviniek. Jednou z nich je novovybudovaný most ponad jazero, spájajúci zoologickú záhradu s pavilónom Aquaterra, v ktorom sa nachádzajú akvarijné a terárijné živočíchy. Ten slávnostne otvorili primátor mesta Spišskej Novej Vsi Ján Volný a podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Béla Bugár.

S výstavbou mosta začala zoo ešte v októbri minulého roku a stavbu podľa slov riaditeľky zoologickej záhrady Jany Dzurikovej dokončili koncom decembra. „Malé terénne úpravy spolu s vybudovaním chovného zariadenia pre lemury sme dokončievali teraz na jar," priblížila riaditeľka s tým, že jeho výstavba stála približne 58 000 eur.

Nový drevený most vedie aj k ostrovu Madagaskar, ktorý je taktiež tohtoročnou novinkou. „Návštevníci môžu z terasy pozorovať na jednej strane lemurov kata, ktorí žijú len na ostrove Madagaskar. Preto vznikol aj v našej zoo taký malý ostrov s totožným názvom,“ vysvetlila Dzuriková s tým, že na ostrove sa bude nachádzať zatiaľ päť lemurov a v septembri k nim pribudnú ďalší dvaja kamaráti.

Kvôli nepriaznivému počasiu však lemurov návštevníci pri slávnostnom otvorení nevideli. Na druhej strane mosta vznikol ostrovček určený pre vodné vtáctvo, ktoré tam bude hniezdiť či oddychovať. Okrem lemurov však podľa slov riaditeľky do novoveskej zoo tento rok pribudli aj skunky pásavé.

Novinkou, ktorá upúta hneď pri vstupe do zoologickej záhrady, je bezpochyby aj slon v životnej veľkosti. Napriek tomu, že nie je živý, aj táto atrakcia potešila nejedného návštevníka. Po novom príbytku pre medvede a novovybudovanom moste vedenie zoo netají, že aj tento rok sú pripravené nejaké plány, aby zoologická záhrada lákala čoraz viac návštevníkov. O čo však konkrétne ide, zatiaľ zostáva v tajnosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM:  Na návštevníkov spišskonovoveskej zoo čakalo niekoľko noviniek...
28
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM