JAB Kultúra Rôzne

Novovešťanka Zuzana miluje zimu a zachytáva ľadovú krásu: Jej fotky sú nádherné!

Tohtoročná zima priniesla so sebou sneh i poriadne mínusové teploty. Aj toto chladné obdobie má svoje čaro. Ľadovú krásu zimy zachytila objektívom Zuzana zo Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťanka Zuzana miluje zimu a zachytáva ľadovú krásu: Jej fotky sú nádherné!
22
Galéria
Zdroj: Zuzana Petríková

Fotenie je jej hobby a jej obľúbené objekty sme vám už prostredníctvom fotografií na našom portáli už ukázali. Okrem obľúbených pavúčikov však Novovešťanka Zuzana má najradšej zo všetkých ročných období zimu. „V zime rada fotím ľadové cencúle, námrazu, skúšam bublifukové bublinky, ale aj zasneženú krajinu,“ povedala Zuzana.

Fotenie bublín je zároveň u pani Zuzany novou záľubou, ktorú sa rozhodla vyskúšať po zhliadnutí podobných snímok. „Bubliny robím z bublifuku, do ktorého sa pridá glycerín alebo trochu cukru, mali by dlhšie vydržať a neprasknúť, i keď tento rok v týchto silných mrazoch praskali po pár sekundách,“ ozrejmila.

Takéto fotenie je podľa jej slov náročné, všetko závisí aj od počasia a ako rýchlo zmrznú ruky. „Tento rok mi bubliny praskali, lebo pofukovalo, a tým, že rýchlo leteli, rýchlo dopadli na sneh a hneď aj praskali, preto mám väčšinu fotiek na rúčke od bublifuku. Bublinu som vyfúkla na rúčke, zachytila a tak fotila,“ priblížila šikovná mamina.

Ako však dodala, takéto fotenie vyžaduje veľkú trpezlivosť, lebo snímka určite nevyjde na prvýkrát. „O to je však väčšia radosť, keď sa niečo pekné podarí,“ uzavrela.

Jej fotky s názvom Ľadová krása si môžete pozrieť v našej priloženej galérii a stojí to naozaj za to.

To je ale paráda: Takéto prenádherné snímky nafotila mamička zo Spišskej!
22
Galéria
Zdroj: Zuzana Petríková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM