TOS Lifestyle

Nový hit? Döner kebab v lete nahradil Melöner. S čím kombinujú melón, že to toľkým chutí?

Na jednej veľkej ihle sa točí mäso, na ďalšej hneď vedľa je šťavnatý melón. Takto to po novom vyzerá v obľúbenom rýchlom občerstvení.

Ilustračný obrázok k článku Nový hit? Döner kebab v lete nahradil Melöner. S čím kombinujú melón, že to toľkým chutí?
Zdroj: Instagram.com/alhay____

Majiteľ rýchleho občerstvenia v nemeckom Oldenburgu Hani Alhay vymyslel novinku, takzvaný melöner. Názov má evokovať klasický döner kebab, kde však hrá hlavnú úlohu namiesto mäsa melón.

Týždne skúšania

„Klimatické zmeny priniesli aj niečo dobré. V Nemecku je čoraz viac exotického ovocia, ktoré kupujem od miestnych farmárov. A keď som sa dopočul, že melóny rastú aj v Nemecku, dostal som nápad,“ priblížil pre denník Bild začiatok nového hitu podnikateľ známy tým, že vo svojom podniku rád experimentuje

Celý mesiac testoval rôzne ingrediencie, až pokiaľ nenašiel tú pravú kombináciu na melöner. „Skúšal som rôzne šaláty. Napríklad ľadový, ale nehodil sa. K melónu sa však hodí rukola, jej orieškovo-korenistý tón je dokonalý,“ vysvetlil Alhay.

Ujal sa

V jeho recepte okrem rukoly nechýba ani syr feta, granátové jablko, maliny, exotická omáčka z datlí a banánov a podľa jeho slov nepostrádateľná čerstvá mäta, ktorá tomu dodá ten správny šmrnc. Celé sa to podáva v čerstvo upečenej placke a s hranolkami.

Autor receptu pre Bild priznal, že ľudia boli spočiatku skeptickí, neskôr sa však ujal a stal sa z neho letný hit.

„V Oriente je už tisícročia bežné jesť melón, feta syr a chlieb,“ doplnil.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM