Lucia Lauková Kultúra

Nový mužský idol? Mladý herec z Nitry Ladislav Bédi zažiaril vo vianočnej rozprávke

V najnovšej rozprávke Tri zlaté dukáty si zahral aj 25-ročný herec z Nitry. Zdá sa, že svojim príťažlivým zjavom a talentom môže konkurovať známym slovenským hercom.

Ilustračný obrázok k článku Nový mužský idol? Mladý herec z Nitry Ladislav Bédi zažiaril vo vianočnej rozprávke
12
Galéria
Zdroj: Mayo Hirc

Na Štedrý deň mala televíznu premiéru rozprávka Tri zlaté dukáty. Podľa RTVS zožala novinka veľký úspech. Na Vianoce si ju pozrelo 825-tisíc divákov.

Rozpráva príbeh statočného pastiera Juraja, ktorého si zahral talentovaný herec Ladislav Bédi z Nitry. Po jeho boku si hlavnú ženskú postavu Júliu zahrala mladá slovenská herečka Katarína Krajčovičová.

Prečítajte si tiež

Vtipná aj ľudová

Rozprávku režírovala Mariana Čengel Solčanská z Nitry. Pôvodne ju chcel nakrútiť Stanislav Párnický. Režírovania sa však ujať nestihol. Koncom marca zomrel vo veku 77 rokov.

„Táto rozprávka je pre mňa špeciálna hlavne tým, že je dedičstvom po mojom pedagógovi, ktorý mi zmenil život. Nikdy som nezdedila nič významnejšie a dojímavejšie ako toto dielo,“ povedala pre RTVS Solčanská.

„Odlišuje sa v tom, že je jednoznačne najvtipnejšia, mala som z toho obrovskú radosť. A je folklórna, takže konečne som mohla robiť to, čo som vždy chcela. Som dieťa odchované na Ťapákových filmoch, takže tá ľudovosť a zemitý naturel hlavných postáv tentoraz úplne vyplával na povrch,“ priblížila režisérka.

V Nitre hrával futbal

V rozprávke naplno vynikol, okrem vyšportovaného tela, aj prirodzený herecký talent 25-ročného Ladislava Bédiho. Tri zlaté dukáty sú považované za jeho veľký televízny debut.

Skôr ako o herectve však v mladosti sníval o futbale. Do 16 rokov totiž hrával za FC Nitra, chodil aj do športovej triedy na ZŠ Tulipánová a absolvoval Športové gymnázium v Nitre.

Trávnik však vymenil za divadelné dosky a šťastie skúsil na VŠMU. Dnes tak pôsobí aj na doskách Slovenského národného divadla.

Zábery z nakrúcania rozprávky Tri zlaté dukáty si môžete pozrieť v galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Rozprávka Tri zlaté dukáty
12
Galéria
Zdroj: Mayo Hirc
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM