Šport

Nový režim OP plus: Kto sa dostane do lyžiarskych stredísk a ako to je s ubytovaním?

Nové pravidlá prichádzajú v období tzv. medzisezóny, teda nižšej návštevnosti stredísk cestovného ruchu.

Ilustračný obrázok k článku Nový režim OP plus: Kto sa dostane do lyžiarskych stredísk a ako to je s ubytovaním?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Od 19. januára sa do lyžiarskych stredísk dostanú aj otestovaní lyžiari, hoteloví hostia sa však musia pripraviť na režim OP+, v ktorom budú zvýhodnení zaočkovaní klienti s tzv. booster dávkou.

Test pri nástupe

„Test pri nástupe do ubytovania budú tak ako doteraz potrebovať hostia s prekonaným ochorením alebo s dvomi dávkami očkovania proti ochoreniu COVID-19. Zároveň sa ruší obmedzenie kapacity hotelov na 75 percent,“ informoval riaditeľ hospitality v lyžiarskom stredisku Jasná Marián Polák.

Podľa riaditeľa lyžiarskeho strediska vo Vysokých Tatrách Dušana Slavkovského budú lanovky fungovať v rovnakom režime ako ostatná verejná doprava.

Cena za lyžovačku

„Nebudú už kapacitné obmedzenia, vstup na lanovky budú mať hostia v režime očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia. Povinnosťou bude zároveň používanie respirátora,“ doplnil.

Nové pravidlá prichádzajú v období tzv. medzisezóny, teda nižšej návštevnosti stredísk cestovného ruchu. „Kým v tých najvyťaženejších dňoch na prelome rokov sme mali obsadenosť horských hotelov v priemere okolo 80 percent z možnej 75-percentnej kapacity hotela, aktuálne sa v hoteloch na Liptove a vo Vysokých Tatrách pohybuje obsadenosť v priemere okolo 25 percent,“ ozrejmil obchodný manažér spoločnosti Tatry Mountain Resorts Matej Hulej.

Dodal, že vďaka zvýšenej dynamike cien sa znížila cena za lyžovačku aj sprievodné služby.

Ilustračné foto, TASR

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM