Webnoviny - Svet

O nočný beh má záujem viac ako 2000 športovcov

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/AP BRATISLAVA 13. septembra (WEBNOVINY) – Organizátori blížiaceho sa 2. ročníka Bratislavského nočného behu (River Park Night Run 2010, sobota 18. 9.) zareagovali na veľký záujem o podujatie a ponúkli šancu zaregistrovať sa ďalším 400 bežcom.

„Počet prihlásených už prevýšil 2100, pričom takmer dve tisícky už zaplatili aj štartovné, čím splnili podmienky pre účasť a tým aj sľúbený balík benefitov,“ uviedol pre agentúru SITA riaditeľ pretekov Peter Pukalovič. „Keďže záujem bežcov prevýšil naše očakávania, mimoriadne sme uvoľnili ešte 400 čísiel za cenu zvýhodneného štartovného 6 eur, ale napríklad už bez garancie účastníckej medaily a trička.“

On-line registrácia na Bratislavský nočný beh sa opäť rozbehla v pondelok 13. septembra na internetovej stránke www.bratislavamarathon.com, kde bežci nájdu aj všetky potrebné informácie, týkajúce sa podujatia. Prezentácia prihlásených sa začne v piatok 17. septembra o 10.00 h v River Parku a skončí sa o deň neskôr o 17.00 h. „Počas nej sa všetky ženy a dievčatá budú môcť zaregistrovať aj na špeciálne bežecké podujatie určené nežnejšiemu pohlaviu Bratislava Ladies Run v nedeľu 26. septembra,“ pripomenul Peter Pukalovič. Na štvorkilometrový beh žien v Sade Janka Kráľa a uličkami Starého mesta sa zatiaľ sa prihlásilo 180 záujemkýň.

Účastníci Bratislavského nočného behu a aj obyvatelia hlavného mesta sa môžu tešiť na viacero sprievodných akcií. Už v piatok si bude môcť ktokoľvek zacvičiť s Luciou Medekovou na centrálnom námestí v River Parku, kde bude pokračovať bohatý program aj v sobotu od poludnia až do štartu nočného behu o 20.30 h.

„Favoritmi sú obhajcovia prvenstiev Danka Janečková a Juraj Vitko, ale nám ide najmä o zábavu a pritiahnutie čo najväčšieho počtu ľudí k behaniu. Naháňanie časov je až druhoradé. Poteší nás, ak si ľudia sami urobia z akcie šou a prinesú si kopu rôznych blikajúcich predmetov,“ zdôraznil riaditeľ pretekov Peter Pukalovič.

Charitatívny rozmer dodáva akcii spolupráca organizátorov z agentúry Be Cool so združením Biela pastelka, ktoré bude mať svoju prezentáciu priamo na Bratislavskom nočnom behu a viacerí zrakovo postihnutí občania absolvujú približne 7-kilometrovú trať s pomocou vodičov. Štart bude na malom námestí v River Parku a pobeží sa po zrekonštruovanej nábrežnej promenáde, po chodeckej časti mosta Apollo, ďalej po petržalskej hrádzi, Viedenskej ceste, po chodeckej časti Nového mosta, po Hviezdoslavovom námestí a cez Rybnú bránu do cieľa na Hlavnom námestí.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM