Lucia Lauková Regióny

O titul najobľúbenejšia atrakcia regiónu zabojuje 8 lokalít: Pribudli aj novinky

Turisti budú môcť opäť hlasovať o najobľúbenejšiu atrakciu Nitrianskeho kraja. Do súťaže sa zapojilo osem lokalít, z toho niektoré po prvýkrát.

Ilustračný obrázok k článku O titul najobľúbenejšia atrakcia regiónu zabojuje 8 lokalít: Pribudli aj novinky
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia a návštevníci Nitrianskeho kraja môžu aj tento rok hlasovať o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu tohto regiónu. Ôsmy ročník súťaže bude vyhlásený 3. júna na Svätoplukovom námestí v Nitre na Festivale chutí, počas otvorenia letnej turistickej sezóny.

Nováčikovia v súťaži

Tento rok sa do súťaže, vyhlasovanej Agentúrou EPS, zapojilo osem turistických atrakcií. „Som rád, že máme medzi súťažiacimi aj novinky. Po dvoch rokoch sa do súťaže vracia Zámok Topoľčianky a úplne po prvý raz sa o titul Najobľúbenejšia turistická atrakcia Nitrianskeho kraja bude uchádzať hradisko Valy v Bojnej spoločne s múzeom v obci Bojná a tiež hotel Chateau Belá,“ uviedol riaditeľ Agentúry EPS Daniel Balko.

Ďalší súťažiaci

Medzi súťažiacimi sú aj každoroční účastníci, z nich niektorí už titul získali. „O priazeň turistov sa bude uchádzať aj Hotel Kaštieľ Mojmírovce, Vadaš Thermal Resort Štúrovo, Lodný mlyn Kolárovo, Wellness Hotel Patince a rekreačné zariadenie Margita-Ilona,“ povedal Balko.

Priebeh súťaže

Súťaž bude trvať do 15. júla. Turisti môžu odovzdať svoje hlasy atrakciám 3. júna, vyplnením hlasovacích kupónov počas vyhlásenia súťaže na Svätoplukovom námestí v Nitre, alebo od 26. júna v obchodnom centre Max. „Počas celého trvania súťaže bude tiež možnosť hlasovať elektronicky na internetových portáloch. Hlas sa bude dať odovzdať aj priamo v turistických atrakciách, ktoré sa do súťaže zapojili,“ vysvetlil Balko.

Zaujímavé ceny

Ako doplnil, aj tento rok budú po skončení súťaže spomedzi účastníkov hlasovania vyžrebovaní výhercovia, ktorí získajú zaujímavé odmeny. Okrem pobytov v kaštieľoch to budú aj permanentky, rodinné vstupy na kúpaliská, do wellness a ďalšie ceny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM