Správy

Občania už dostávajú sms o koronavíruse: Ako sa vyhnúť plným čakárňam u lekára?

Štát už rozposiela občanom SMS správy v súvislosti s prvým potvrdeným prípadom nákazy novým koronavírusom na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Občania už dostávajú sms o koronavíruse: Ako sa vyhnúť plným čakárňam u lekára?
23
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Ministerstvo zdravotníctva v nich odporúča pri podozrení na nákazu kontaktovať lekára telefonicky. Rovnako v prípade potreby predpísania liekov nenavštevovať lekára, ale využiť elektronické recepty.

Dostanete SMS-ku

E-recept umožňuje ľuďom zavolať svojmu lekárovi z domu a nemusia ho navštíviť v ambulancii. „Odporúčame ľuďom, najmä starším, aby v tomto období nechodili k lekárom, ak to nie je nevyhnutné. Pokiaľ užívajú akékoľvek lieky a potrebujú si ich dať predpísať, môžu zatelefonovať do ambulancie a lekár im vystaví elektronický recept. Vyhnú sa tak kontaktu s ľuďmi v plných čakárňach,“ povedal šéf Národného centra zdravotníckych informácií Peter Blaškovitš.

Rozposielanie SMS správ avizoval premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po tom, čo sa v piatok potvrdil prvý prípad nákazy novým koronavírusom na Slovensku. Každý občan SR ich dostane v piatok alebo sobotu.

Informácie ku koronavírusu môžu ľudia nájsť na webe ministerstva zdravotníctva www.health.gov.sk, k dispozícii sú aj infolinky úradov verejného zdravotníctva a číslo 0800 221 234.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM