ESL Správy Zo zahraničia

Obľúbenkyňa konšpirátorov, vedkyňa Soňa Peková, je obžalovaná. Hrozí jej 10 rokov

Česká molekulárna biologička Soňa Peková šírila konšpirácie o koronavíruse. Obžalovaná je za podozrivé finančné machinácie.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbenkyňa konšpirátorov, vedkyňa Soňa Peková, je obžalovaná. Hrozí jej 10 rokov
8
Galéria

Soňa Peková mala podľa vyšetrovateľov inkasovať od zdravotných poisťovní premrštené úhrady za krvné testy pre nemocnice.

Miliónové škody

Peková pôjde pred súd spolu s českým politickým lobistom Romanom Janouškom a ďalšími ľuďmi. Podvádzať mali v rokoch 2009 až 2011. Štátny zástupca Alexander Dadam z Vrchného štátneho zastupiteľstva v Olomouci vraví, že štátu vznikli škody až 240-milionov českých korún.

„Na Mestský súd v Prahe bola podaná obžaloba na celkom päť osôb. V prípade štyroch osôb pre obzvlášť závažný zločin podvodu. Dve z uvedených osôb sú obžalobou navyše stíhané aj pre zločin neoprávneného podnikania. Piata obvinená osoba je potom stíhaná pre trestný čin spoluúčasti,“ povedal vo štvrtok pre Aktuálně.cz Alexander Dadam.

Spoločnosť mala vykazovať iné testy, než ktoré naozaj urobila.

Podvodníci

Obžalovaná molekulárne biologička šírila, že koronavírus mal byť vytvorený v laboratóriu a v pozadí sú farmaceutické loby a ich záujmy. „Je okolo neho veľa zahmlievania, nakoniec sa ale ukáže, kde je pravda,“ povedala pre konšpiračný časopis ZEM & VEK.

„Nuž, pravda je tam, kde stále. Jednoduchá, krištáľovo čistá a neustále sa opakuje. Konšpirátori sú podvodníci!“ uzatvára portál Infosecurity.sk, ktorý sa snaží vyvracať konšpirácie.

MOLEKULÁRNA BIOLOGIČKA SOŇA PEKOVÁ JE OBŽALOVANÁ ZA FINANČNÉ MACHINÁCIE VO VÝŠKE 9,1 MILIÓNA EUR. HROZÍ JEJ 11 ROKOV...

Posted by Infosecurity.sk on Thursday, August 27, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM