Správy Regióny

OBRAZOM: Do ulíc Bratislavy vyrazila vianočná električka s tisíckami svetielok

Vianočnú električku rozžiarilo 2680 svetielok. Od dnešného dňa bude premávať ulicami hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Do ulíc Bratislavy vyrazila vianočná električka s tisíckami svetielok
13
Galéria
Zdroj: Vianočná električka FB

Bratislavou opäť jazdí Vianočná električka! Dopravný podnik Bratislava vyzdobenú a svetielkami vysvietenú električku typu T6A5 z roku 1991 vypravil dnes na Mikuláša.

Pojazdný Betlehem

Tohtoročná téma Vianočnej električky sa nesie v stvárnení biblického príbehu narodenia Ježiška. Exteriér vozidla pripomína synonymum Vianoc – mesto Betlehem, kde sa narodil Ježiš Kristus. V zadnej časti interiéru vozidla sú jasličky s postavami svätej rodiny – Ježiša, Márie a Jozefa, troch mudrcov z Východu, ktorí sa prišli malému Ježiškovi pokloniť a priniesť mu dary s anjelmi, pastiermi a zvieratkami.

Počas jázd Vianočnou električkou si môžu cestujúci vychutnávať krásnu atmosféru hlavného mesta a započúvať sa do kolied, ktoré budú znieť z externých reproduktorov. V električke je profesionálny sprievodca, ktorý deťom označí detský cestovný lístok špeciálne pripravený na jazdy touto električkou.

Na osvetlenie električky sa použilo 30 svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov, električku tak rozžiarilo 2680 svetielok, z toho v interiéri vozidla ako hviezdne nebo.

Električka bude premávať až do konca decembra 2018. Pre všetkých bude jazdiť zadarmo. Jej trasu nájdete TU:

Vianočná električka 2018
13
Galéria
Zdroj: Vianočná električka FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM