Monika Gécziová Regióny

Obyvateľku bardejovského sídliska trápia potkany: Ako zareagovalo mesto?

Na základe tipu našej čitateľky o premnožených potkanoch na jednom z bardejovských sídlisk sme zisťovali, ako na ich odstránení pracuje mesto...

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľku bardejovského sídliska trápia potkany: Ako zareagovalo mesto?
Zdroj: TASR

V našej redakčnej pošte sme si pred istým časom našli sťažnosť od obyvateľky Bardejova, ktorá poukázala na premnožené potkany: „Na Komenského ulici pri bytovkách D-3 a D-4 sa množia potkany! Za bieleho dňa ich možno vidieť, ako sa prechádzajú popod okná. Množia sa rýchlosťou blesku! Na čo sa akože čaká? Kým nimi bude zaplavené celé sídlisko?“

Na základe tejto správy sme zisťovali priamo na mestskom úrade, či o danej situácii majú vedomosť a ako s ňou prípadne nakladajú. „Oddelenie životného prostredia Mestského úradu Bardejov nemá vedomosť o premnožených potkanoch v danej, ani v žiadnej inej lokalite,“ uviedol Jozef Guliga z kancelárie primátora mesta v reakcii, ktorú pre Bardejovský reportér poskytol.

Ako ďalej informoval, mesto sústavne bojuje proti týmto hlodavcom a to tým, že pravidelne vykonáva deratizáciu vo svojich objektoch, a to aj prostredníctvom svojich príspevkových a rozpočtových organizácií, resp. spoločností s majetkovou účasťou mesta. A to i v prípade, že mesto obdrží podnety od občanov alebo má samo nejaké zistenia.

„Vtedy upovedomujeme Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bardejov za účelom nariadenia prípadných potrebných opatrení k tomuto stavu,“ dodal Guliga s pripomenutím, že tieto opatrenia sú okrem mesta povinné zabezpečiť aj všetky fyzické a právnické osoby a fyzické osoby – podnikatelia.

foto: ilustračné

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM