Správy Zo Slovenska

Odklepnuté vládou: TIETO okresy budú od pondelka oranžové

Od pondelka (23.8.) bude podľa COVID automatu v stupni ostražitosti 12 okresov. Všetky ostatné okresy sú v stupni monitoringu.

Ilustračný obrázok k článku Odklepnuté vládou: TIETO okresy budú od pondelka oranžové
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Všetky ostatné okresy sú v stupni monitoringu. rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

V stupni ostražitosti budú zaradené okresy Banská Štiavnica, Gelnica, Kežmarok, Košice I.-IV., Levoča, Poprad, Spišská Nová Ves, Stropkov a Vranov nad Topľou. Všetky ostatné okresy zostávajú v stupni monitoringu, teda v zelenej farbe.

Čo platí

V zelených okresoch môžu kompletne zaočkovaní väčšinu aktivít vykonávať bez obmedzenia, s miernymi obmedzeniami musia rátať neočkovaní či netestovaní na COVID-19. Nosenie rúšok zostáva povinné v interiéroch v zelených aj oranžových okresoch.

V oranžových okresoch platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary. Počet ľudí sa bude odvíjať od režimu, ktorý si vyberie organizátor.

Prevádzkovatelia a organizátori hromadných podujatí si po novom sami určia, ktorým osobám umožnia vstup. Na výber majú z troch režimov, a to plne zaočkovaní, OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní COVID-19) a tzv. základ, teda všetci zákazníci bez rozdielu.

Riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR Matej Mišík poznamenal, že od pondelka 23. augusta bude z pohľadu COVID automatu 67 okresov v stupni monitoring a 12 okresov v stupni ostražitosti. „Pričom k zhoršeniu došlo v Banskej Štiavnici, Kežmarku, Levoči, Stropkove a Vranove nad Topľou. A k zlepšeniu do zelenej, teda do monitoringu, v okrese Košice okolie a Stará Ľubovňa,“ dodal Mišík.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM