Zo Slovenska Politika

Odsúdený „KRÁĽ Zemplína“ hlási návrat: Mikuláš Vareha zakladá vlastnú STRANU!

Mikuláš Vareha bol pred rokmi odsúdený za miliónové podvody. Teraz sa chce uchádzať o hlasy voličov.

Ilustračný obrázok k článku Odsúdený „KRÁĽ Zemplína“ hlási návrat: Mikuláš Vareha zakladá vlastnú STRANU!
Zdroj: YouTube.com/Tvořivá společnost

Novú politickú stranu zakladá aj kontroverzný bývalý podnikateľ Mikuláš Vareha, tiež známy ako „kráľ Zemplína“. Z oznámenia prípravného výboru politického hnutia, ktoré zverejnilo ministerstvo vnútra, vyplýva, že Vareha už začal so zbieraním podpisov. Informoval o tom portál aktuality.sk.

Strana bude mať názov Hnutie – Stabilita a jej predsedom má byť samotný Mikuláš Vareha.

Prečítajte si tiež

Politický väzeň?

Vareha bol v minulosti právoplatne odsúdený za rôzne podvody. Na stránke hnutia sa však opisuje ako „prvý politický väzeň po nežnej revolúcií 1989, bývalý veľkopodnikateľ a bývalý Prezident,, SABA,, Slovenská asociácia boxerov amatérov,“.

Podnikateľa zadržali ešte v roku 2011. Vtedy dostal 11-ročný trest odňatia slobody za trestné činy skrátenia dane a poistného a neodvedenia dane a poistného.

Podmienečne ho prepustili v roku 2019. Súd mu uložil skúšobnú dobu v trvaní šiestich rokov a povinnosť nosenia monitorovacieho náramku. Zároveň mu zakázal opustiť územie Slovenskej republiky.

Fiktívne obchody

Obžaloba prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Varehu vinila z fiktívnych obchodov medzi jeho firmami, ktorými mal štát poškodiť o 58,1 milióna eur.

Zemplínsky veľkopodnikateľ figuroval ako konateľ a spoločník v 77 firmách a 11 z nich medzi sebou nakupovalo a predávalo štepné púčiky jabloní a lykožrúty v obrovskom objeme viac ako 55 miliónov euroočiek (štepov) a viac ako 414 miliónov kusov lykožrútov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM