Alexandra Kolínská Krimi

Ohlásená policajná kontrola v našom kraji: Prekročenia rýchlosti, telefonovanie... Číslo nachytaných vás dorazí!

Na vodičov v Košickom kraji si muži zákona poriadne posvietili. Na cestách sa stretli nielen s prekročenou rýchlosťou či alkoholom. Tentokrát nachytali aj telefonistov. Nedá sa pri tom hovoriť o pár priestupkoch!

Ilustračný obrázok k článku Ohlásená policajná kontrola v našom kraji: Prekročenia rýchlosti, telefonovanie... Číslo nachytaných vás dorazí!
Zdroj: TASR

Policajti sa počas kontroly zamerali najmä na dodržiavanie zákazu používať telefónny prístroj okrem telefonovania s použitím systému handsfree počas vedenia vozidla a dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel pred alebo počas jazdy.

Porušení viac než dosť

Muži zákona počas štyroch hodín podľa hovorkyne zistili celkom 259 priestupkov, z tohto počtu riešili 241 priestupkov v blokovom konaní. Ako ďalej uviedla, napomenutím vybavili 16 priestupkov a 2 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát.

„Policajti odhalili dvoch vodičov, ktorí viedli vozidlo pod vplyvom alkoholu, jeden nafúkal nad jedno promile a jeden do 1 promile. Rýchlosť prekročilo až 120 vodičov, 31 vodičov telefonovalo počas vedenia vozidla, v 23 prípadoch išlo o nesprávny spôsob jazdy, 20 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, 12 jazdili bez ustanoveného osvetlenia a v 16 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky,“ informovala Mésarová.

Zadržali 2 vodičské preukazy, 3 osvedčenia o evidencii vozidla a dve tabuľky s evidenčným číslom,“ povedala Mésarová.

Veľká noc na cestách

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa počas sviatkov na cestách rešpektovali, dodržiavali dopravné predpisy a šoférovali s triezvou hlavou.

„Polícia každoročne eviduje s blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami zvýšený presun vodičov na cestách. Policajti budú preto podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na hlavných cestných ťahoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách, nehodových miestach, úsekoch a tiež tam, kde bude predpoklad zvýšenej intenzity premávky,“ uviedla Mésarová.

„Pozornosť budú venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom, cyklistom a motocyklistom,“ povedala.

Prečítajte si aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM