Aktualizované Zo Slovenska

Opäť nečakaný nárast nakazených koronavírusom: A to neurobili ani tisíc testov!

Na Slovensku boli za štvrtok zistené nové prípady nákazy koronavírusom. Celkovo máme 1 576 pozitívne testovaných Slovákov.

Ilustračný obrázok k článku Opäť nečakaný nárast nakazených koronavírusom: A to neurobili ani tisíc testov!
16
Galéria
Zdroj: TASR

Počas štvrtka (18. 6.) bolo na Slovensku zistených 14 nových prípadov nákazy koronavírusom. Celkovo tak Slovensko eviduje 1 576 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe.

Nové zistené prípady sú z Banskobystrického (10), Košického (1), Trnavského (2) a Žilinského kraja (1).

Všetkých 14 pozitívne testovaných ľudí je podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) už dohľadaných a karantenizovaných. „Väčšina z nich má zdroj nákazy Českú republiku, oblasť Karvinej, ide o baníkov, ktorí sa vrátili domov a boli pozitívne testovaní,“ priblížil minister. Ich klinický stav je momentálne dobrý. Rovnako sa už zisťujú aj kontakty infikovaných. V prípade potreby budú dočasne zatvorené aj školské zariadenia, ktoré navštevovali ich príbuzní.

Laboratóriá vykonali za včerajší deň 806 testov. K vyliečeným pribudli ďalší 4 pacienti, celkovo je vyliečených 1 447 ľudí.

Za včerajší deň nepribudlo žiadne úmrtie. Na Slovensku tak vírusu doteraz podľahlo 28 ľudí.

Hospitalizovaných je 20 osôb, z toho v jednom prípade ide o človeka s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti ani na pľúcnej ventilácii nie je nikto.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM