Krimi

OTRASNÁ chladnokrvnosť! Žena na východe hodila živého psa do studne a utiekla, VIDEO

Pes bol na podnet občanov uvedenej obce hasičmi zo studne vytiahnutý a po zásahu z miesta utiekol na neznáme miesto.

Ilustračný obrázok k článku OTRASNÁ chladnokrvnosť! Žena na východe hodila živého psa do studne a utiekla, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Vyšetrovateľ oddelenia Prešov odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ obvinil ženu S. T. (2004) z obce Skrabské, okres Vranou nad Topľou, za prečin týranie zvierat. Polícia Slovenskej republiky o tom informuje na sociálnej sieti.

Psík utiekol

„Obvinená žena na cintoríne v obci Vyšný Žipov hodila živého psa do studne, následne z miesta činu utiekla. Pes bol na podnet občanov uvedenej obce príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru zo studne vytiahnutý a po zásahu z miesta utiekol na neznáme miesto,“ vysvetlila polícia s tým, že v tejto súvislosti má pre občanov aj dôležité upozornenie.

„Akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti. Za týranie zvieraťa môže byť páchateľ potrestaný odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ doplnila polícia.

Zároveň dodala, že odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak týra viac zvierat, alebo to urobil na verejnosti, či na zvierati osobitne chránenom zákonom alebo závažnejším spôsobom.

Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM