Zo zahraničia

OVÁCIE pri Čaputovej, keď osobne gratulovala českému prezidentovi: Oblečie si jeho FLANELKU?!

Do volebného štábu víťaza českých prezidentských volieb Petra Pavla prišiel v sobotu podvečer aj český premiér Petr Fiala.

Ilustračný obrázok k článku OVÁCIE pri Čaputovej, keď osobne gratulovala českému prezidentovi: Oblečie si jeho FLANELKU?!
Zdroj: TASR/AP

Prítomnosť slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej označil za „krásne gesto priateľstva“, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe. „Zvíťazil kandidát, ktorý mal v programe spájanie spoločnosti," vyhlásil český premiér. Zároveň dodal, že je mnoho vecí, na ktorých je potrebné sa dohovárať.

Zuzana Čaputová, ktorú na pódiu privítali búrlivým potleskom, novozvolenému českému prezidentovi osobne zagratulovala a uviedla, že sa z jeho víťazstva mimoriadne teší, lebo v našom regióne pribudne hlava štátu, ktorá si ctí demokratické hodnoty a ktorej sila pramení v pokoji, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

„Myslím si, že na svete nie sú dva národy, ktoré sú si tak blízke ako Česi a Slováci. Práve táto ľudská blízkosť je vlastne dôvodom, prečo sa spolu tešíme pri každej veľkej chvíli. A voľba prezidenta nesporne takouto veľkou chvíľou je,“ uviedla prezidentka Čaputová v štábe Petra Pavla po jeho zvolení.

Dodala, že víťazstvo novozvoleného prezidenta je zároveň víťazstvom nádeje. „Nádeje o tom, že slušnosť a pravdovravnosť nie je slabosťou, ale je silou, ktorá môže viesť k víťazstvu a to dokonca aj v politike,“ uzavrela.

Zuzana Čaputová dostala od Petra Pavla kvety a flanelovú košeľu, ktoré sa stali symbolom Pavlovej kampane.

Zdroj: Dnes24.sk

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM