TOS Lifestyle

Ovládol bary v Stredomorí aj inde. TENTO DRINK má našliapnuté stať sa nápojom leta 2023

Milovníci leta a tropických koktailov, zbystrite pozornosť. Po Aperol Spritz prichádza na scénu iný miešaný drink, ktorý sa chystá ovládnuť letné terasy.

Ilustračný obrázok k článku Ovládol bary v Stredomorí aj inde. TENTO DRINK má našliapnuté stať sa nápojom leta 2023
Zdroj: Pixabay.com

Rovnako ako napríklad v móde, aj trendy v oblasti drinkov sa menia a niektoré sa po rokoch vracajú. Klasickým príkladom je Aperol Spritz. Tento osviežujúci oranžový drink sa prvýkrát objavil ešte v období habsburskej nadvlády v Benátsku v 19. storočí. Celosvetovým hitom sa však stal len pred niekoľkými rokmi.

Víťaz

Je na obzore iný miešaný drink, ktorý by mohol v popularite konkurovať Aperol Spritz či ho dokonca vytlačiť z pomyselného piedestálu?

Redaktori magazínu Better Homes & Gardens urobili menší prieskum medzi profesionálmi zo sveta koktailov. Výsledok? Toto leto bude opäť o „šprici“. Prosecco či iné šumivé víno sa okrem Aperolu často mixuje s alko nápojmi ako Campari či Limoncello.

Tým drinkom, na ktorý mnohí profesionáli upozorňujú a ktorý podľa nich už stihol ovládnuť mnohé bary v Stredomorí aj inde, je však Hugo Spritz a teda kombinácia prosecca, sódy a bazového likéru.

Pomer podľa chuti (a situácie)

V originálnom recepte je konkrétnym likérom Saint Germain, ale je možné použiť aj iný bazový likér. Namiesto pomaranča použijete plátky limetky, ďalej listy mäty a, samozrejme, ľad.

Profesionáli uvádzajú, že populárnejšími sú takpovediac slabšie šprice, aby ich ľudia mohli popíjať počas celého horúceho dňa. Pomer jednotlivých zložiek záleží od vlastných preferencií aj od toho, aký silný drink v danej chvíli chcete namiešať.

Pre predstavivosť, aby ste sa mali od čoho odpichnúť, je odporúčaný pomer 1 fľaša prosecca, 2 poháre likéru a 1 pohár sódy.

Článok pokračuje pod videom.

Odkiaľ názov?

Zaujímavosťou je, že Hugo Spritz nemá názov odvodený od doplnkového alkoholu. Predpokladá sa, že „otcom“ tohto nápoja je Roland Gruber, ktorý ho prvýkrát namiešal v roku 2005. Hugo je názov hotela vo Florencii, kde sa tento nápoj často používal na privítanie turistov. Práve odtiaľ môže pochádzať jeho názov.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM