Monika Hanigovská Zo zahraničia

Pamätáme si ju ako legendárnu MARFU z Mrázika: Rozlúčka s herečkou bola SRDCERVÚCA

Zomrela nezabudnuteľná herečka z kultovej rozprávky. Poslednú rozlúčku prežívali veľmi ťažko jej srdcu najbližší.

Ilustračný obrázok k článku Pamätáme si ju ako legendárnu MARFU z Mrázika: Rozlúčka s herečkou bola SRDCERVÚCA
4
Galéria

Ruská rozprávka Mrázik je v našich končinách stále veľmi populárna, a to najmä pre krásnu a citlivú Nastenku a jej úplne odlišnú nevlastnú sestru Marfu. Protivnú sestru bravúrne stvárnila vtedy ešte len začínajúca ruská herečka Inna Čurikovová.

Posledné dojemné zbohom

Fanúšikov však pred niekoľkými dňami zasiahla smutná správa. Vo veku 79 rokov naposledy vydýchla predstaviteľka tejto legendárnej postavy.

Svet dojal aj obraz poslednej rozlúčky. V Chráme Krista Spasiteľa v Moskve sa s ňou prišla rozlúčiť rodina aj široká verejnosť. No stratu najviac pocítil jej manžel, režisér Gleb Panfilov a ich syn Ivan. Vdovec sa so zármutkom pridŕžal rakvy, zatiaľ čo ich syn sa modlil.

Bola to talentovaná herečka

Medzi jej významné snímky, v ktorých si herečka zahrala, patria Chodím po Moskve (1963), Jeden navyše (1965), Začiatok (1970), Prosím o slovo (1975) či Rebro Adama (1993). Inna Čurikovovbola laureátkou mnohých festivalových a štátnych cien.

Herečka sa počas svojho života niekoľkokrát rozhovorila o legendárnej rozprávke a prezradila, že počas konkurzu zaujala režiséra aj tým, že vedela zubami lúskať orechy. Mrázik z roku 1964 bol vôbec jej prvou veľkou úlohou na filmovom plátne.

Mohlo by vás zaujímať:

FOTO: Zomrela legenda z Mrázika, najbližší sa s ňou rozlúčili veľmi dojemne
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM