TOS Lifestyle

Pamätáte na BIG BROTHER? Markíza sa po 18-tich rokoch VRACIA k matke všetkých reality šou!

V roku 2005 táto reality šou na Markíze skončila fiaskom. Ako sa jej bude dariť tentoraz?

Ilustračný obrázok k článku Pamätáte na BIG BROTHER? Markíza sa po 18-tich rokoch VRACIA k matke všetkých reality šou!
Zdroj: TASR/Zuzana Čižmáriková

Začiatkom nového milénia si hlavný vysielací čas (prime-time) ukradli formáty, v ktorých hrdinami nie sú herci, ale bežní ľudia. Reč je o nechválne známych kontajnerových reality šou.

Skupina ľudí je odtrhnutá od reality a cieľom je zostať zo všetkých najdlhšie, pričom dôležitá súčasť je hlasovanie divákov.

Neúspech v roku 2005

Čaro týchto reality šou, zdá sa, neslabne. Práve naopak. Po nedávno skončených Survivor či Ruža pre nevestu, ohlásila Markíza návrat reality šou Big Brother. Jednou z prvých tohto typu.

Markíza s ňou prvýkrát vyrukovala v roku 2005, no konkurencia v podobe Jojky a jej Vyvolených ju prevalcovala a z Big Brother sa na Slovensku stal veľký prepadák. Šou nezachránili ani populárni moderátori Vilo Rozboril a Zuzana Belohorcová.

To však Markízu neodrádza od toho, aby po 18 rokoch pripravovali jej návrat. Ako informoval web Mediaklik.sk, zástupcovia najvyššieho vedenia o tom informovali v stredu pred pozvanými novinármi. Cieľom má byť posilnenie pozície platformy Voyo a prilákanie mladšej cieľovej skupiny.

Článok pokračuje pod fotogalériou.

Big Brother 2005: Divákov nepritiahla ani svadba
17
Galéria
Zdroj: TASR/Zuzana Čižmáriková

Kedy?

Aktuálne prebieha kasting a natáčanie by malo odštartovať na jeseň. Zaujímavosťou je, že by sa nemalo nakrúcať na Slovensku, ale v Bulharsku.

Formát reality šou Big Brother (Veľký Brat) vytvoril v Holandsku John de Mol Jr. a prvýkrát sa tam natáčala v roku 1999. Odvtedy sa Big Brother objavil v ďalších 70 krajinách. Názov je inšpirovaný z románu George Orwella 1984, v ktorom vystupovala fiktivná postava vodcu nazvaná práve Veľký Brat, ktorý všetko a každého sleduje.

Podľa doterajšej odozvy na sociálnych sieťach sa zdá, že diváci z tohto návratu nie sú veľmi nadšení, z pohľadu televízie bude podstatná sledovanosť. Veď ani Ruža pre nevestu neschytávala práve pozitívne ohlasy…

Foto: archív, Big Brother 2005

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM