Hokej

Parádny vstup prešovských hokejistov do play off: Zvládli ťažký zápas na ľade Detvy a vedú 1:0!

Dramatický zápas so šťastným koncom pre Penguins. Prešovskí hokejisti zdolali v prvom kole play off 1. ligy domácu Detvu a ujali sa vedenia 1:0. O všetkom podstatnom sa rozhodovalo až v predĺžení, ktoré prinieslo úspech práve našim hokejistom. Sériu tak začali naozaj parádne.

Ilustračný obrázok k článku Parádny vstup prešovských hokejistov do play off: Zvládli ťažký zápas na ľade Detvy a vedú 1:0!
Zdroj: Dnes24.sk

Vo 4. minúte Marton nestačil na Parkhousovu dorážku Husseyho strely a domáci išli do vedenia. To ich nakoplo a Prešovčania sa podľa prvaliga.sk nevedeli dlhšie dostať do vážnejšej šance.

V 13. minúte mal gól na hokejke Gašpar a v 14. minúte si zuby na Martonovi vylámal tiež Graham. V závere prvej tretiny sa zobudil aj Prešov a pokusy Tkáča a Kubiša narobili Polcovi problémy. „Medvede“ išli do šatne s tesným vedením 1:0. Prešov začal druhú tretinu pokusom Kohutiara, ktorý brankárovi vypadol. V 27. minúte už ale detviansky gólman nestačil na strelu Dancsáka, ktorému nabíjal Bylina. Hostia boli potom aktívnejším tímom, presadiť sa pokúšal dvakrát gólom nabudený Dancsák, no ani raz neuspel.

V posledných minútach druhého dejstva hrali „tučniaci“ v početnej výhode, kde narobil Polcovi veľké problémy Prokop. Tak ako Detve vyšla na výbornú prvá tretina, v tej druhej sa karta obrátila a domáci mohli byť radi, že neinkasovali viac ako raz. V úvode tretej dvadsaťminútovky sa Detva ubránila oslabeniu a o minútu na to hrala aj presilovku. V nej mal dobrú šancu Hajnik, lenže netrafil letiaci puk. V 48. minúte mali domáci ďalšiu výhodu presilovej hry, no dvoma dobrými akciami sa počas nej prezentovali Prešovčania. Najprv to bol Halás a po ňom aj Dancsák, ktorí sa dostali až do zakončenia.

Tri a pol minúty pred treťou sirénou si presilovku zahrali aj hostia. Ani ďalšia početná výhoda gól nepriniesla a hoci v poslednej minúte mohol rozhodnúť Patrik Fekiač, nedal a stretnutie dospelo do desaťminútového predĺženia. V 63. minúte sa prezentoval svojou povestnou delovkou Obšut, no Polc nemusel zasahovať. V 65. minúte mohol ísť sám na bránku najlepší strelec súťaže Halás, lenže bol v pásme skôr ako puk a z brejku pohrozil na opačnej strane Síkela. Minútu a jedenásť sekúnd pred koncom predĺženia oslabil domácich Hajnik, čo využil Obšut, keď si nakorčuľoval pred bránku a presnou strelou rozhodol o víťazovi prvého zápasu.

HC 07 Orin Detva – HC Prešov Penguins 1:2pp (1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

  • Góly: 4. Parkhouse (Hussey) – 27. Dancsák (Bylina, Obšut), 70. Obšut (Halás)
  • Diváci: 500
  • Stav série: 0:1

Detva: Polc – Sládok, Zorvan, Predajniansky, Busilko, F. Fekiač, Devečka, Mačkovič, Balko – Gašpar, Srnka, Říha – Graham, Hussey, Parkhouse – Síkela, V. Fekiač, Hajnik – Buda, Šechný, P. Fekiač

Prešov: Marton – Obšut, Hriňa, Tkáč, Novický, Popela, Nitriansky, Pitka, Horvát – Kohutiar, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Bylina, Milý – Schroner, Kivader, Podsedlý

Môže vás zaujímať:

Šanca, aká tu ešte nebola: Chlapi, na prešovskom castingu môžete zaujať v súťaži Východniar roka 2016!

Robia nám dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

foto: ilustračné/Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM