Rôzne

Pellegrini má byť nakazený koronavírusom. Premiér to popiera

Ak sa u premiéra potvrdí podozrenie na koronavírus, predsedovia vlád celej Európy majú problém!

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini má byť nakazený koronavírusom. Premiér to popiera
Zdroj: FB Peter Pellegrini , TASR

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) je pre akútnu infekciu horných dýchacích ciest spojenú s vysokými teplotami od soboty hospitalizovaný v Nemocnici sv. Michala v Bratislave.

Podozrenie na koronavírus

O premiérovom zdravotnom stave informujú aj zahraničné médiá. Píšu, že u slovenského premiéra je podozrenie, že mohol byť nakazený koronavírusom, a že ak sa podozrenie potvrdí, predsedovia vlád celej Európy majú problém.

„Ak sa potvrdí, že Pellegrini bol infikovaný koronavírusom, hlavy štátov alebo predsedovia vlád celej Európy by mali zvážiť potrebu podrobiť sa karanténe v trvaní dvoch týždňov. Slovenský premiér musel zrušiť svoj program napriek tomu, že do volieb, v ktorých sa očakáva porážka jeho strany, zostáva menej ako týždeň,“ píše portál abc.es.

Pellegrini tieto informácie poprel. „Rozhodne odmietam falošné správy, že mám koronavírus. Je to úplný nezmysel,“ napísal na Twitteri.

Premiér naďalej zostáva hospitalizovaný, podľa omediach.com „sa jeho stav pravdepodobne zlepšuje, lebo na stredu má naplánovanú pracovnú návštevu Moskvy, kde sa stretne s predsedom vlády Ruskej federácie Michailom Mišustinom.“

AKTUALIZÁCIA: Premiér Peter Pellegrini sa v utorok rozhodol prerušiť hospitalizáciu v nemocnici. Viac sa dočítate TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM