Politika

Pellegrini: Máme pochybnosti, či je Matovič aj mentálne pripravený viesť krajinu

Pellegrini tvrdí, že Slovensko čelí v aktuálnej situácii najhoršej kombinácii, a to kombinácii rekordného počtu nakazených s rozvratom vlády.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini: Máme pochybnosti, či je Matovič aj mentálne pripravený viesť krajinu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Krajina aktuálne nemá riadne fungujúcu vládu ani lídra, premiér Igor Matovič (OĽANO) sa len vyhovára, nie je schopný urobiť riadne rozhodnutie a nie je schopný zaň niesť zodpovednosť. Vyhlásil to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a expremiér Peter Pellegrini.

Neschopný človek

Opätovne vyzval Matoviča, aby odovzdal riadenie krajiny niekomu inému. „Je to alibista, amatér a neschopný človek, u ktorého máme pochybnosti, či je aj mentálne pripravený, aby túto situáciu zvládal,“ uviedol.

Pellegrini zdôraznil, že vo štvrtok po prvý raz prekročil denný prírastok nakazených na ochorenie COVID-19 hranicu 3000.

Tvrdí, že Slovensko čelí v aktuálnej situácii najhoršej kombinácii, a to kombinácii rekordného počtu nakazených s rozvratom vlády.

„Krajina dnes nemá vládu, ktorá má veci pevne v rukách a mám pochybnosť, že krajinu niekto v tejto chvíli aj reálne riadi a nesie za jej chod aj zodpovednosť,“ uviedol.

Zastal sa prezidentky

Tvrdí, že líder a premiér by sa mal vedieť postaviť pred ľudí, informovať o rozhodnutiach a opatreniach, stáť si za tým, vysvetliť opatrenia, požiadať ľudí o ich rešpektovanie.

Rovnako by mal vedieť ľudí ubezpečiť, že im štát pomôže, ak im dôsledky pandémie poškodia podnikanie a živobytie. Kritizoval tiež hádky v koalícii, spory predsedu vlády s členmi vlády sú podľa neho len na úkor občanov.

Podotkol, že Matovič dokopy nič neurobil a keď začali prudko rásť čísla, hľadá vinníka. Odmieta, že by za zlé výsledky mohla prezidentka.

„Neobstojí argument, že premiér prehral boj s pani prezidentkou,“ podotkol a poukázal na jej staršie vyjadrenia, ktorými sa snažila premiéra usmerniť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM