Aktualizované han Politika

Pellegriniho ODKAZ premiérovi Hegerovi: Klame už rovnako arogantne ako Matovič!

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) by sa mal ísť pozrieť do najbližšej predajne potravín, aby zistil ako "kvalitne" sa Slovensko pripravilo na vlnu zdražovania.

Ilustračný obrázok k článku Pellegriniho ODKAZ premiérovi Hegerovi: Klame už rovnako arogantne ako Matovič!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian , TASR/Martin Baumann

Predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini tým reagoval na premiérove vyhlásenia v diskusnej relácii Sobotné dialógy, že okolité štáty pri opatreniach kompenzujúcich rast cien energií a potravín len dobiehajú to, čo Slovensko už urobilo.

„Premiér potvrdil, že vláda nevie a nechce riešiť drastické zdražovanie, ktoré trápi čoraz viac ľudí na Slovensku. Občania sa nedozvedeli jediné konkrétne opatrenie, ktorým chce vláda pomôcť svojim občanom,“ upozornil Pellegrini.

Opozičný líder zopakoval, že jediným riešením súčasnej situácie, v ktorej vláda namiesto riešenia problémov a zjednocovania spoločnosti prehlbuje polarizáciu, sú predčasné voľby.

Čo ešte povedal?

Premiér v sobotnej diskusnej relácii RTVS uviedol, že Slovensko predbehlo okolité štáty pri opatreniach, ktoré majú kompenzovať rast cien energií a potravín. Spomenul, že takýmito opatreniami boli napríklad vyplatenie 13. dôchodku či odmeny za očkovanie pre seniorov. Ale i jednorazové odmeny pre pracovníkov v štátnej a verejnej správe a dotácie do regulácie cien energií. Heger kvantifikoval tieto opatrenia v stovkách miliónov eur.

Reakcia z Hlasu

„Premiér Heger už nemá žiadne zábrany. Slovenská vláda neurobila v boji proti zdražovaniu absolútne nič, kým naši susedia prijali množstvo opatrení na ochranu svojich občanov pred vysokými cenami potravín, palív a energie. Odporúčam pánom Hegerovi a Matovičovi, aby vyliezli zo svojich opancierovaných limuzín a bratislavských kancelárií a išli sa pozrieť do najbližšej predajne potravín, ako „kvalitne“ sa Slovensko pripravilo,“ píše sa v tlačovej správe strany Hlas-SD.

Vyjadril sa aj Fico

Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico vo videu na sociálnej sieti takisto skonštatoval, že Hegerova vláda nijakým spôsobom nezareagovala na zdražovanie, ktoré trápi nielen ľudí, ale v prípade energií napríklad aj mestá a obce, dostávajúce sa pri násobnom zvýšení zálohových platieb do problému s financovaním svojich zákonných povinností. Hegerovi odporučil, aby miesto podobných vyhlásení radšej mlčal.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM