Lucia Lauková Rôzne

Po horúcom piatku príde zmena počasia: Čakajte ochladenie aj búrky

Vysoké teploty vystrieda ochladenie a búrky. Doraziť by mali už v piatok večer.

Ilustračný obrázok k článku Po horúcom piatku príde zmena počasia: Čakajte ochladenie aj búrky
Zdroj: TASR

Podľa vyhliadok počasia príde po teplom piatku k výraznej zmene počasia. Ako uvádza imeteo.sk, studený front bude v priebehu piatka ovplyvňovať počasie v strednej Európe. Na naše územie by mal postúpiť v noci z piatka na sobotu. Okrem zrážok prinesie aj ochladenie.

„Teploty sa z úrovne +24 až +29 °C prepadnú na úroveň +13 až +18 °C. V sobotu môže byť ešte teplejšie na východe územia,“ uvádza imeteo.sk.

Vytvárať sa majú aj početné prehánky a búrky. „Búrky môžu byť aj silnejšie a očakávajú sa aj u nás,“ varuje portál.

Výraznejšie búrky môžu podľa portálu zasiahnuť v sobotu najmä stredné a východné Slovensko. Predbežne sa podľa portálu očakáva, že búrky však minimálne na západnom Slovensku nebudú také intenzívne ako sa pôvodne očakávalo. „Môže za to načasovanie studeného frontu. Jeho príchod sa zrejme oneskorí a nad naše územie dorazí až v noci z piatka na sobotu,“ vysvetľuje imeteo.sk.

„Je otázkou ako to bude s instabilitou vzduchu v tom čase a či búrky ešte budú mať z čoho čerpať energiu na svoj vývoj. Intenzívne búrky sa očakávajú v Nemecku, v Rakúsku aj v susednom Česku a nad naše územie dorazia zrejme len maximálne ich slabnúce zvyšky,“ predpokladá portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM