Správy

Po teplom víkende nás čaká ochladenie: V pondelok dážď, v utorok sa vráti sneh

Predpoveď počasia na najbližší víkend vyzerá sľubne. Po dvoch voľných dňoch sa má situácia výrazne zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Po teplom víkende nás čaká ochladenie: V pondelok dážď, v utorok sa vráti sneh
Zdroj: TASR

Začiatkom budúceho týždňa sa budeme musieť pripraviť na zmenu. Víkend má ešte byť v znamení stabilné počasia, ktoré však v pondelok vystrieda dážď. „V noci z nedele na pondelok začne od severozápadu nad naše územie postupovať prvý front. Počas noci sa na mnohých miestach nášho územia rozprší, pričom na hrebeňoch Tatier bude snežiť,“ informuje portál imeteo.sk.

V priebehu pondelka sa na Slovensku začne postupne ochladzovať. Do večera by už malo snežiť aj v polohách od 800 m n.m.

„Počas noci na utorok začne hranica sneženia opäť ďalej klesať až do nižších polôh. Podľa aktuálnych predpovedí by sme sa mali dostať do silného severného prúdenia medzi tlakovou nížou nad východnou Európou a tlakovou výšou nad západnou Európou.Vzduch, ktorý sa k nám bude dostávať bude okrem toho, že bude studený aj vlhký,“ dodáva imeteo.sk.

Novú snehovú nádielku môžu očakávať hlavne na severe. So zvýšenou intenzitou by malo snežiť v Žilinskom kraji, no mierne sneženie by sa malo objaviť aj v iných oblastiach.

„Snehové zrážky sa očakávajú aj v stredu a malo by sa jednať o snehové prehánky, ktoré sa vyskytnú najmä na severe,“ varuje imeteo s tým, že zatiaľ čo v pondelok sa budú teploty pohybovať ešte od +2 do +8 °C, tak v utorok už len od –2 do +4 °C.

Foto: ilustračné

Pozrite si video, ktoré zachytáva kalamitu na severe Slovenska uprostred januára.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM