TOS Lifestyle

Počas horúcich dní POZOR: Nenechávajte v aute fľašu s vodou, môže spôsobiť POŽIAR, VIDEO

Ak nosíte so sebou počas týchto horúcich dní fľašu s vodou, robíte bezpochyby dobre. Ak ju však nechávate v aute, môže to spôsobiť katastrofu.

Ilustračný obrázok k článku Počas horúcich dní POZOR: Nenechávajte v aute fľašu s vodou, môže spôsobiť POŽIAR, VIDEO
Zdroj: Reddit.com/WarningImBroken , Dnes24.sk

Fľaša s vodou patrí k tropickému počasiu rovnako ako slnečné okuliare. A úplne správne, človek pri podcenení pitného režimu v takýchto podmienkach môže ľahko zostať dehydrovaný.

Priehľadná plastová fľaša s vodou však môže v horúcom aute spôsobiť katastrofu. Na diskusnom fóre Reddit zverejnil užívateľ svoje auto alebo skôr vrak, ktorý sa z neho stal po tom, čo počas horúceho slnečného dňa v ňom nechal fľašu s vodou.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Legenda alebo naozaj možné?

Viniť za to fľašu s vodou sa zdá byť pri najmenšom unáhlené. Niektorí diskutujúci na Reddite to radia medzi nikdy nedokázanú legendu. Faktom však je, že sú známe prípady o lesných požiaroch, ktoré spôsobili vyhodené sklenené fľaše. Sklo funguje ako lupa, ktorá zväčšuje slnečné svetlo smerujúce na vysušenú zem.

Rovnaký princíp platí aj pri naplnenej priehľadnej plastovej fľaši s vodou. Funguje ako lupa, ktorá môže sústrediť slnečné lúče na miesto v interiéri auta a pri veľkej smole z toho môže vzniknúť aj požiar.

Názorná ukážka

O tomto možnom nebezpečenstve pritom varovali aj americkí hasiči. Na jednom z videí ukazujú, ako môže fľaša zapáliť kúsok papiera a to isté sa môže stať aj v aute. Video si môžete pozrieť pod článkom.

Aj keď ide o veľmi zriedkavé prípady, opatrnosti nikdy nie je dosť. Čo teda robiť? Ideálne je nosiť fľašu so sebou a nenechávať ju v aute. Možnosťou je aj zaobstarať si nepriehľadnú fľašu. Parfémy, zapaľovače či mobily, pochopiteľne, do horúceho auta takisto nepatria.

A už v žiadnom prípade nenechávajte v aute malé deti či zvieratá. Aj keď si potrebujete odskočiť len na minútku. Prípady s fatálnymi následkami sa objavujú rok čo rok. A aj u nás na Slovensku.

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: youtube
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM