Aktualizované Správy Regióny

Počasie komplikuje vlakovú dopravu: Kde treba rátať so zdržaním?

Počasie aktuálne komplikuje situáciu aj na železničných tratiach, na viacerých úsekoch spôsobili problémy popadané stromy.

Ilustračný obrázok k článku Počasie komplikuje vlakovú dopravu: Kde treba rátať so zdržaním?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

S meškaním a obmedzeniami treba rátať aj pri ceste do a z Českej republiky. Uviedol to hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Meškanie až 40 min

Veterné počasie skomplikovalo vlakovú dopravu na viacerých úsekoch Slovenska. Medzi Banskou Bystricou a Vlkanovou došlo k pádu stromu na trolejové vedenie, kde došlo k jeho strhnutiu. Osobné vlaky tam naberajú meškanie do 30 minút, rýchliky do 40 minút. Samozrejme sú nahradené náhradnou autobusovou dopravou,“ uviedol Kováč.

Ďalšie problémy v prevádzke vlakov spôsobil spadnutý strom na trati Podbiel-Nižná, kde podľa hovorcu narazil osobný vlak do spadnutého stromu. Kováč dodal, že incident sa zaobišiel bez zranení a vlak bol schopný pokračovať v jazde.

Prerušená bola aj vlaková doprava v úseku Stará Ľubovňa-Plaveč. Dôvodom bol rovnako padnutý strom. Premávku v tomto úseku podľa hovorcu obnovili krátko po 11.00 hod.

Odklonená premávka v ČR

Rozsiahle meškania majú aj vlaky do a z Českej republiky. Vlaky tam podľa hovorcu naberajú veľké meškanie kvôli výrazným obmedzeniam a prerušeniam premávky na viacerých úsekoch tratí.

Vlaky do ČR a z ČR jazdia odklonmi cez Olomouc a Přerov, vynechávajú zastávku v Brne,“ informoval hovorca.

Aktualizované 13.10 hod.: Vlakovú dopravu na trati Banská Bystrica – Vlkanová v sobotu krátko predpoludním obnovili. Informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Pre popadané stromy je nové prerušenie vlakovej dopravy na úsekoch Dolná Štubňa – Čremošné a Sklené pri Handlovej – Horná Štubňa.

Počasie na Slovensku v sobotu komplikuje silný vietor. Spadnutý strom spôsobil problémy v prevádzke vlakov aj na tratiach Podbiel-Nižná a Stará Ľubovňa-Plaveč. Rozsiahle meškania majú aj vlaky do a z Českej republiky.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM