Rastislav Búgel Správy Regióny

Počasie narobilo problémy: Hasiči mali plné ruky práce, absolvovali 103 výjazdov

Počasie zamestnalo v stredu počas dňa a noci aj hasičov. Zasahovali najmä pri technických udalostiach, na celom Slovensku mali spolu 103 výjazdov.

Ilustračný obrázok k článku Počasie narobilo problémy: Hasiči mali plné ruky práce, absolvovali 103 výjazdov
Zdroj: TASR

Najhoršia situácia bola podľa jej slov v Bratislavskom kraji, v ktorom zasahovali hasiči v 28 takýchto prípadoch. Informovala o tom dnes Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). „Išlo najmä o odstraňovanie spadnutých stromov na cestnú komunikáciu a osobné motorové vozidlá,“ uviedla Farkasová. Celkom zasahovalo 31 príslušníkov, štyria členovia Dobrovoľného hasičského zboru mesta Stupava a nasadených bolo 12 kusov hasičskej techniky.

V Trnavskom kraji mali osem zásahov. „Odstraňovali uvoľnený plech na streche budovy, spadnuté stromy z cestnej komunikácie a osobného motorového vozidla. Celkom zasahovalo 22 príslušníkov HaZZ a nasadených bolo osem kusov hasičskej techniky,“ doplnila.

Banskobystrickí hasiči zasahovali päťkrát. Odstraňovali spadnuté stromy zo štátnych ciest a miestnych komunikácií, spadnutý telegrafný stĺp cez železničnú trať, ako aj strom, ktorý spadol na štátnu cestu a elektrickú trafostanicu. „Celkom zasahovalo 12 príslušníkov HaZZ a nasadené boli štyri kusy hasičskej techniky,“ uzavrela Farkasová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM