Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Počasie sa neumúdri: Intenzívne BÚRKY pokračujú, čo nás čaká cez víkend?

Slovensko už niekoľko dní bičuje silný dážď. Meteorológovia vydali nové výstrahy a upršaný bude aj nadchádzajúci víkend.

Ilustračný obrázok k článku Počasie sa neumúdri: Intenzívne BÚRKY pokračujú, čo nás čaká cez víkend?
21
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

S búrkami treba počítať na celom Slovensku aj počas piatka. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.

Výdatný dážď narobil vo štvrtok (8. 6.) škody najmä v hlavnom meste. V Bratislave zaplavilo viacero ulíc a voda celkom ochromila dopravu. Zábery zatopeného mesta nájdete v priloženej galérii.

Platia výstrahy

Podľa meteorológov sa môžu vyskytnúť búrky, intenzívne prehánky i výdatnejší dážď. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, s nárazmi vetra 65 až 75 kilometrov za hodinu a s krúpami. Intenzívny dážď môže podvihnúť vodné hladiny, vietor zas môže lámať stromy.

Výstrahy platia predbežne do sobotnej (10. 6.) polnoci.

Upršaný víkend

V podobnom duchu sa bude niesť aj blížiaci sa víkend. Ako uvádza portál iMeteo, v sobotu bude najviac 24 stupňov, aj to zväčša na západnom a južnom Slovensku. Očakávať môžeme premenlivú oblačnosť a pokračovať budú aj intenzívne búrky. Ani v nedeľu sa teplota nevyšplhá nad 24 stupňov. Na východnom Slovensku budú teploty ešte o niečo nižšie, 17 až 21 °C.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM