Správy Zo Slovenska

Počasie sa zbláznilo? Rozdiely v teplotách na Slovensku sú aj viac ako 20 stupňov

Na Slovensku úraduje nevyspytateľné počasie. Na niektorých miestach stúpla teplota na štvrtkové hodnoty, inde sa zas dramaticky schladilo.

Ilustračný obrázok k článku Počasie sa zbláznilo? Rozdiely v teplotách na Slovensku sú aj viac ako 20 stupňov
Zdroj: pixabay.com

Na Slovensku sú aktuálne rozdiely v teplote vzduchu viac ako 20 stupňov Celzia, ojedinele sa ochladilo až o 15 stupňov Celzia. Na niektorých miestach vystúpila teplota na podobné hodnoty ako v piatok (5. 8.). Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Oteplenie a studený front

„V našej oblasti sa vlní studený front. Za ním od severozápadu nateká chladnejší vzduch, no jeho prúdenie blokujú pohoria. Do oblastí v závetrí pohorí na juhu Slovenska sa ešte nedostal, a tak tam teplota ešte stihla vystúpiť na podobné hodnoty ako včera,“ približuje SHMÚ.

V Juhoslovenskej kotline a blízkom okolí, na východe Podunajskej a Východoslovenskej nížiny sa tak podľa meteorológov oteplilo na 34 až 36 stupňov Celzia. Zároveň je za studeným frontom už chladno, na krajnom severozápade a Hornej Orave teplota klesla na 14 až 15 stupňov Celzia.

Lokálne rozdiely

„Okamžitý rozdiel v teplote vzduchu medzi juhom a severom stredného Slovenska je do 22 stupňov Celzia,“ podotýka SHMÚ.

Spomínaný efekt vidieť aj pri porovnaní teploty vzduchu v piatok a sobotu. Kým na krajnom západe a severe je miestami o desať až 15 stupňov Celzia chladnejšie, v Juhoslovenskej kotline je teplejšie. Vyššie teploty ako v piatok však meteorológovia neočakávajú.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM