Správy Krimi

Podľa Sakovej zasahovalo pri zadržaní podozrivých z vraždy Kuciaka 55 kukláčov

Pri zadržaní podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zasahovalo 55 elitných kukláčov. Informovala o tom ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Podľa Sakovej zasahovalo pri zadržaní podozrivých z vraždy Kuciaka 55 kukláčov
Zdroj: TASR

Na zásahu sa podľa Sakovej zúčastnili psovodi, pyrotechnici, ostreľovači či medici. „Podľa šéfa útvaru osobitného určenia išlo o štandardný zásah, ktorý mal hladký priebeh,“ uviedla a ocenila prácu policajtov.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.

Polícia vo štvrtok (27.9.) ráno zadržala osoby podozrivé z násilnej trestnej činnosti, má to súvisieť so spomínanou vraždou. Bližšie informácie nechce poskytovať, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania. Policajná akcia v Kolárove trvala celý deň. Ani generálna prokuratúra sa nechce bližšie vyjadrovať k procesným úkonom a žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní.

Pre políciu a dozorujúceho prokurátora plynie od štvrtka rána 48-hodinová lehota na podanie návrhu na väzobné stíhanie. Sudca bude mať od podania návrhu 72 hodín na rozhodnutie, či podozrivých pošle do väzby. O prípadnom väzobnom stíhaní by mal teda sudca pre prípravné konanie rozhodnúť najneskôr do pondelka 1. októbra.

Právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic vyzýva verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM