Prokop Slováček Zo Slovenska

Podpisová kauza pokračuje, grafológovia budú v plnej permanencii

Najprv zaútočila opozícia. Tvrdila, že podpis predsedu parlamentu Andreja Danka na poverení pre Andreja Hrnčiara viesť mimoriadnu schôdzu na ktorej sa odvolával premiér je falzifikát. Hrnčiar útok opätoval.

Ilustračný obrázok k článku Podpisová kauza pokračuje, grafológovia budú v plnej permanencii
Zdroj: Dnes24.sk

Bežný človek sa jednoducho nepodpisuje vždy rovnako. Vyhlásil to podpredseda Národnej rady SR Andrej Hrnčiar (#Sieť) na sociálnej sieti na margo opozičnej kritiky, že podpis pod dokumentom, v ktorom predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) poveruje Hrnčiara svojím zastupovaním, v skutočnosti šéfovi parlamentu nepatrí.

Predstavitelia opozičných strán OĽaNO-NOVA a SaS vyhlásili, že podpis je zrejme falzifikát. Povedali im to vraj viacerí grafológovia. Opozícia preto Danka vyzvala, aby jasne povedal, či je podpis skutočne jeho a aby zverejnil originál dokumentu a nechal ho podrobiť grafologickému rozboru.

Čítajte aj: Chaos v parlamente, jeho podpredseda schôdzu ukončil. Odvolávať sa bude v septembri

Vrátil úder

„Myslím si, že pokiaľ dokonale natrénovaný a nemenný podpis nie je súčasťou toho najvypuklejšieho ega, bežný človek sa jednoducho nepodpisuje vždy rovnako. Snáď mi dá za pravdu aj Igor Matovič a Veronika Remišová (obaja OĽaNO-NOVA). Alebo ich nebodaj občas na parlamentnú prezenčku podpíše niekto iný?“ pýtal sa Hrnčiar na sociálnej sieti.

A aj on vytiahol na porovnanie dva podpisy týchto opozičných politikov, ktoré sa na pohľad nezhodujú.

Mat, Matovič, alebo Igor Matovič

„Ja sa podpisujem troma podpismi, podľa času, ktorý mám k dispozícii. Mat, Matovič alebo Igor Matovič. Kedykoľvek sa nimi podpíšem, bude sa to zhodovať s tým, čo kdekoľvek Hrnčiar nájde,“ deklaroval líder OĽaNO-NOVA.

Remišová je zase presvedčená, že prezenčná listina, do ktorej sa človek podpisuje postojačky utekajúc na svoje miesto, nie je porovnateľná s poverením, ktorým sa podpredsedovi parlamentu zverujú kľúčové právomoci štátu.* „Je smutné, že namiesto toho, aby pán Danko jedným slovom ukončil spor o falošný podpis a riešil dôležité problémy tejto krajiny, tak si listuje aj s podpredsedom v starých prezenčkách, prípadne sa zaoberá dvojbodkami, horalkami, alebo hračkárskymi bankovkami,“* odkázala poslankyňa.

Čítajte aj: Podvod priamo v parlamente? Dankov podpis bol vraj falzifikát a tu je dôkaz!

FOTO: facebook, tasr, koláž Dnes24

parlament
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM