Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

FINTA, aká tu ešte nebola! Dôverčivá žena naletela podvodníkovi, že je „ASTRONAUT“

Na svete je nová finta, a to poriadne pritiahnutá za vlasy. Dôverčivá žena naozaj uverila, že jej píše astronaut priamo z kozmu.

Ilustračný obrázok k článku FINTA, aká tu ešte nebola! Dôverčivá žena naletela podvodníkovi, že je „ASTRONAUT“
Zdroj: pixabay.com

Internetoví podvodníci, ktorých obživou sú dôverčivé a osamelé ženy, nie sú žiadnou novinkou. V našich končinách sa zrejme najčastejšie stretávame s falošným americkým vojakom, ktorý pod prísľubom lásky a spoločného života dokáže od naivných obetí vylákať obrovské čiastky.

Chatoval z vesmíru?

Aj podfuky ale podliehajú trendom a na svete je nová taktika. Tentoraz obeť osloví ruský astronaut, ktorý sa vraj snaží získať peniaze, aby sa mohol vrátiť z kozmu na Zem. Akokoľvek uletene to znie, 65-ročná dôchodkyňa z Japonska tomuto príbehu uverila. Informuje o tom portál Vice.com.

Podvodník si vyhliadol obeť ešte v júni tohto roka na Instagrame. Napísal jej z profilu plného fotiek vesmíru posťahovaných z internetu. Tvrdil, že pracuje na medzinárodnej vesmírnej stanici, má však problém s návratom na Zem, pretože nemá na úhradu vymyslených pristávacích poplatkov.

Samozrejme, skôr než si peniaze vypýtal, zamilovanej dôchodkyni nasľuboval hory-doly. Písal jej, že si ju chce vziať a začať s ňou nový život v Japonsku.

Chcel stále viac

Aktér podvodu od svojej obete získaval peniaze postupne, po čiastkach. V priebehu niekoľkých týždňov mu poslala celkom 4, 4 milióna jenov, teda niečo cez 30-tisíc eur.

Údajný astronaut však potreboval na svoj návrat na rodnú planétu stále viac a viac peňazí. Po jeho naliehaní aj láskou zaslepená dôchodkyňa začala nadobúdať pochybnosti. Nakoniec sa rozhodla nahlásiť vec polícii, ktorá sa prípadu ujala.

Japonská polícia podľa portálu v uplynulom období eviduje zvýšený počet takéhoto typu podvodov. Ostatne, podobne je to aj na Slovensku. Naša polícia pri každej ďalšej oklamanej žene vyzýva na väčšiu ostražitosť.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM