Zo Slovenska

Podvodníci sa vydávajú za národnú banku. Ak vám zavolajú, ZLOŽTE!

Firmy väčšinou poznajú aj priezvisko volaného alebo volanej. Po tom, ako sa ľudia opýtajú, odkiaľ ho poznajú, volajúca osoba ukončí hovor.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci sa vydávajú za národnú banku. Ak vám zavolajú, ZLOŽTE!
Zdroj: TASR

Ľudia by mali byť obozretní. Národná banka Slovenska (NBS) upozornila na zneužitie svojho mena. V posledných dňoch eviduje, že ľuďom volajú firmy, ktoré im oznámia, že zastupujú NBS. Snažia sa od nich vylákať osobné údaje, aby im predali pamätné dvojeurové mince.

Buďte opatrní!

Firmy väčšinou poznajú aj priezvisko volaného alebo volanej. Po tom, ako sa ľudia opýtajú, odkiaľ ho poznajú, volajúca osoba ukončí hovor. „NBS zdôrazňuje, že za žiadnych okolností pamätné dvojeurové mince nepredáva telefonicky, či už vo svojom mene, alebo prostredníctvom partnerských firiem,“ upozornil slovenský regulátor.

Pamätné dvojeurové mince, ktoré sú zákonným platidlom vo všetkých krajinách eurozóny, vymieňa NBS vo svojom ústredí v Bratislave a vo svojich expozitúrach vždy len za ich nominálnu hodnotu dvoch eur za kus.

NBS predáva aj zberateľské euromince, ktoré sú zákonným platidlom len na území členského štátu, ktorý ich vydal. Zberateľské euromince sa dajú kúpiť osobne u zmluvných partnerov NBS, ktorých zoznam je na webe NBS. Rovnako na webe nájdu spotrebitelia aj ďalšie informácie o zberateľských minciach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM