Kultúra

Pohoda 2022 predstavila nové mená potvrdených UMELCOV: Kto príde do Trenčína?

Do line-upu Pohody 2022 pribudli ďalšie mená. Na hudobnom festivale sa predstavia zaujímavé mená zo sveta. Známa je už aj prvá slovenská kapela.

Ilustračný obrázok k článku Pohoda 2022 predstavila nové mená potvrdených UMELCOV: Kto príde do Trenčína?
42
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Program festivalu Pohoda 2022 doplnili v stredu mladé umelkyne – nórska popová hviezda Sigrid, autorka jedného z najospevova­nejších albumov minulého roka Snail Mail a do Trenčína sa s novým projektom i albumom vráti izraelská raperka, speváčka a producentka Noga Erez s kapelou. Informoval o tom PR manažér Anton Repka.

Francúzske korene

Dodal, že v zozname prepotvrdených mien pribudol aj americký folk-rockový pesničkár Kevin Morby. V line-upe je tiež viacero nových mien s francúzskymi koreňmi. „Predstaví sa mimoriadne zábavný a talentovaný multiinštrumen­talista, zvukový experimentátor a majster improvizácie Mezerg a muzikanti sa môžu tešiť aj na experimentálno-avant-prog-rockovú kapelu Aquaserge," priblížil Repka.

Návštevníci Pohody 2022 tiež uvidia bratov s francúzsko-americkými koreňmi Elliott a Virgile Arndtovcov s ich projektom Faux Real. „Kombinujú v ňom prvky post-punku, glam rocku a súčasného R&B s jedinečným zmyslom pre humor," poznamenal Repka.

Viac správ zo Slovenska

Slovenská kapela

Potvrdil tiež prvého slovenského interpreta, ktorý sa tento rok predstaví na trenčianskom letisku. „Prvým potvrdeným slovenským menom je kapela 52 Hertz Whale, ktorá len pred pár dňami reprezentovala našu krajinu na festivale Eurosonic Noorderslag," dodal Repka.

Už 24. ročník Pohody sa uskutoční od 7. do 9. júla na letisku Trenčín.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM