Zo zahraničia

POHROMA v Slovinsku zasiahla aj Slovákov: HODINY v kolóne, noc strávili v TELOCVIČNI

Slovinsko zasiahla najväčšia prírodná katastrofa za posledných 30 rokov. Jej následky pocítili aj slovenskí dovolenkári.

Ilustračný obrázok k článku POHROMA v Slovinsku zasiahla aj Slovákov: HODINY v kolóne, noc strávili v TELOCVIČNI
11
Galéria

Slovinsko v závere pracovného týždňa zasiahli prudké lejaky a následne obrovské záplavy, ktoré vyvolali mimoriadnu situáciu v celej krajine. Situácia je tak vážna, že premiér Robert Golob zvolal zasadnutie Národnej bezpečnostnej rady.

Voda ničí všetko, čo jej stojí v ceste

Bezpečnosť občanov je na prvom mieste, uviedol Golob v prvej reakcii na aktuálnu situáciu v Slovinsku, ktorú označil za pravdepodobne najhoršiu prírodnú katastrofu, akú krajina zažila za posledné tri desaťročia. Pre vzniknutú situáciu predčasne ukončil dovolenku.

Voda zatopila budovy, ničila cesty a mosty, pričom zomreli najmenej traja ľudia.

Noc v telocvični

Katastrofické počasie a záplavy zasiahli aj dovolenkárov zo Slovenska, ktorí sa vracali domov. O svoju skúsenosť sa v skupine Chorvátsko – Skúsenosti | Rady | Tipy podelila aj Katarína.

Domov z chorvátskeho mesta Rovinj sa snažili dostať v piatok ráno. Na Slovensko sa vracali práve cez záplavami ochromené Slovinsko. „Diaľnica uzavretá. 20 km kolóna, v ktorej sme strávili 4,5 hodiny,“ napísala Katarína.

Napokon skončili v meste Trbovlje. „Nakoniec sme sa rozhodli pre alternatívnu cestu, kde nás na pumpe zastavovali hasiči a rovno poslali do telocvične. Nie je možné sa bezpečne dostať ďalej,“ dodala žena, ktorá vo facebookovej skupine zverejnila aj videá priamo z telocvične.

„Akože toto je masaker. Evakuované mesto a hlavne turisti, ktorí sa snažili prejsť ďalej cez Slovinsko,“ hovorí žena vo videu, v ktorom ukazuje telocvičňu, v ktorej museli prečkať noc.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Záplavy v Slovinsku
11
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM