Marek Kravjar Krimi

Pokračuje proces s Pavlom Ruskom v kauze prípravy vraždy Sylvie Volzovej

Pred senátom Okresného súdu Bratislava II (OS) bude v piatok, po takmer štvormesačnej prestávke, pokračovať proces s bývalým riaditeľom televízie Markíza.

Ilustračný obrázok k článku Pokračuje proces s Pavlom Ruskom v kauze prípravy vraždy Sylvie Volzovej
Zdroj: TASR

Exminister hospodárstva a bývalý riaditeľ TV Markíza Pavo Rusko je obžalovaný v prípade prípravy vraždy svojej bývalej spoločníčky Sylvie-Klaus Volzovej.

V kauze sú okrem neho obžalovaní bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, na doživotie odsúdený banskobystrický bos Mikuláš Černák a jeho komplic Miloš K. Proces sa bude opäť konať v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave. Podľa štvrtkových informácií hovorcu Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavla Adamčiaka sa na pojednávanie akreditovalo viac ako 30 novinárov.

Pravda a Kováčik

Na pojednávaní by mal vypovedať bývalý šofér Pavla Ruska Boris Pravda a prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. V prípade sa malo konať v polovici decembra. Zo zdravotných dôvodov na strane predsedu senátu Pavla Juhása pojednávanie odročili na január. Podľa Adamčiaka v danom štádiu konania súd nevzhliadol dôvody pre ustanovenie náhradného obhajcu obžalovanému Pavlovi Ruskovi.

Naposledy na pojednávaní koncom septembra minulého roka vypovedala ako poškodená svedkyňa Volzová. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka. Kýbel, rovnako ako Rusko, účasť na príprave vraždy poprel. Mikuláš Černák a Miloš K. sa k činu priznali.

Ide o prvý prípad v histórii Slovenska, keď pred súdom stojí bývalý člen vlády obžalovaný z pokusu o vraždu. Pavol Rusko spolu s podnikateľom Marianom Kočnerom čelí aj obžalobe v kauze televíznych zmeniek, ktorý prejednáva Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM