Zo Slovenska

Poľadovica, sneh aj silný vietor! Slovensko sa prebudí do ťažkého rána!

Veľká časť Slovenska bude čeliť výstrahám prvého stupňa pred snežením, poľadovicou aj snehovými jazykmi. Na cestách buďte preto opatrní!

Ilustračný obrázok k článku Poľadovica, sneh aj silný vietor! Slovensko sa prebudí do ťažkého rána!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Sneženie, poľadovica, snehové jazyky či záveje aj vietor na horách potrápia veľkú časť Slovenska až do stredajšieho (20.1.) doobedia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Výstrahy pred snežením, aj poľadovicou

Výstraha prvého stupňa pred snežením platí až do stredy 6.00 hod. pre Košický a Prešovský kraj. Meteorológovia upozorňujú, že tu môže napadnúť desať až 15 centimetrov nového snehu.

Pre Bratislavský, Trenčiansky, Košický, Nitriansky a Trnavský kraj platí výstraha pred poľadovicou. Jej výskyt môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

So snehovými jazykmi a závejmi musia počítať obyvatelia Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho, Prešovského a Žilinského kraja. SHMÚ varuje, že tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

So silným vetrom na horách je nutné rátať v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Meteorológovia očakávajú výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, prípadne v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM