Barbara Dallosová Správy

Policajti prišli do kostola, omša v plnom prúde: Takto to vysvetľoval farár

Zákazy súvisiace s koronavírusom sa dotkli aj veriacich. Tí by sa mali modliť doma, policajti však opisujú prípad z obce, kde prebiehala nedeľná omša.

Ilustračný obrázok k článku Policajti prišli do kostola, omša v plnom prúde: Takto to vysvetľoval farár
Zdroj: Policajný zbor SR

Opatrenia súvisiace so šíriacim sa koronavírusom sa dotkli aj veriacich. Brány kostolov zostali zatvorené a ľudia boli opakované vyzývaní, aby sa radšej pomodlili doma. Banskobystrická krajská polícia ale hovorí o prípade, kedy dostala oznámenie o konaní bohoslužby v kostole v obci Hronský Beňadik.

Policajti prišli na miesto a nedeľná omša tu skutočne prebiehala.

Nezodpovední kňazi sa rozhodli, že napriek rozhodnutiu nielen vlády ale aj predstaviteľov všetkých cirkví, budú ohrozovať zdravie svojich ovečiek. Zarážajúce a naozaj cynické je aj vyjadrenie týchto vraj služobníkov Božích.

,,Farský administrátor, ako aj kňaz, ktorý mal omšu vykonať, uviedli, že omša bola vykonaná v súlade s kanonickým právom, ktoré kňazovi toto prikazuje, pričom bolo polícií uvedené aj to, že nakoľko sa omša uskutočnila v kultúrnej pamiatke, túto neuzamkli a teda verejnosť sa jej zúčastnila z vlastnej vôle," opisuje hájenie sa druhej strany polícia.

Farského administrátora polícia na mieste riadne poučila, vec zadokumentovala a bude odstúpená Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom. Teraz im ako fyzickým osobám hrozí pokuta až do výšky 1650 €.

Ako farnosť môže schytať pokutu až 20-tisíc eur.

Polícia na záver apeluje na všetkých, aby situáciu, v ktorej sa naša krajina ocitla, nebrali na ľahkú váhu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM