Regióny

Po R1 jazdil 86-ročný vodič v PROTISMERE: Policajti zabránili tragédii, VIDEO

Nešťastiu zabránili policajti, ktorí sa vracali z pracovnej cesty. Hlásenie o vodičovi v protismere na rýchlostnej ceste počuli v rádiu.

Ilustračný obrázok k článku Po R1 jazdil 86-ročný vodič v PROTISMERE: Policajti zabránili tragédii, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Roman Mikulec - minister vnútra SR

Na R1 neďaleko Bábu smerom do Bratislavy sa v stredu 10. augusta pohybovalo auto v protismere. Za volantom sedel 86-ročný muž. V aute s ním bola aj jeho manželka.

Po rýchlostnej ceste sa mali v protismere pohybovať asi 12 minút. Hroziacemu nešťastiu zabránili policajti, ktorí hlásenie o vodičovi v protismere počuli v dopravnom servise.

Aktuálne témy

O ich zásahu informoval minister vnútra Roman Mikulec na sociálnej sieti, kde zverejnil video a poďakovanie zasahujúcim policajtom.

„Hlásenie v dopravnom servise na jednom z rádií počuli kolegovia z Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR npor. Martin Hruška a npor. Mgr. Martin Špiner, ktorí sa práve vracali z pracovnej cesty. Chlapi nestratili duchaprítomnosť a bezpečne situáciu na diaľnici vyriešili tak, že nedošlo k žiadnej zrážke a možným tragickým následkom,“ napísal minister Mikulec.

Podľa polície vodič nevedel určiť, ktorým vjazdom na diaľnicu vošiel. „Som nesmierne rád, že sa im ani nikomu inému na diaľnici nič nestalo a nedošlo k čelnej zrážke. Kolegom z Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií ďakujem za pohotovú reakciu a pomoc v situácii, kedy boli ohrozené životy účastníkov cestnej premávky pre jazdu v protismere,“ dodal minister vnútra Roman Mikulec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM