Správy Regióny

Polícia bude kontrolovať, či ľudia neparkujú alebo nezakladajú oheň v chránenej prírodnej oblasti

Na najbližšie obdobie sú v okolí rieky Moravy naplánované rozsiahle kontrolné akcie za účasti stráže prírody, rybárskej stráže i mestskej a štátnej polície.

Ilustračný obrázok k článku Polícia bude kontrolovať, či ľudia neparkujú alebo nezakladajú oheň v chránenej prírodnej oblasti
Zdroj: TASR

Miestny úrad v Devíne upozorňuje nielen rybárov, ale všetkých občanov na stupeň ochrany rieky Morava. Tá je totiž spolu so záplavovým územím súčasťou Chráneného areálu Devínske alúvium Moravy s tretím stupňom ochrany.

Polícia je v strehu

„Podľa zákona o ochrane prírody a krajiny je v tomto území okrem iného zakázané táboriť, stanovať, bivakovať, zakladať oheň, vchádzať a stáť s motorovým vozidlom,“ uvádza samospráva na svojej webovej stránke.

Na najbližšie obdobie sú preto naplánované rozsiahle kontrolné akcie za účasti stráže prírody, rybárskej stráže i mestskej a štátnej polície. „Porušenia podmienok ochrany budú sankcionované v zmysle platných právnych predpisov,“ dopĺňa mestská časť.

Podozrenia na porušenia je podľa miestneho úradu zároveň možné oznamovať na telefónnom čísle bratislavskej mestskej polície (159) a štátnej polície (158).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM