MAK Krimi

Odmietol si nasadiť rúško, dostal pokutu 1000 eur. Polícia sa s hlupákmi nebabre

Blokovú pokutu tisíc eur si vyslúžil muž, ktorý niekoľkokrát ignoroval výzvu policajnej hliadky, aby si nasadil v aute ochranné rúško.

Ilustračný obrázok k článku Odmietol si nasadiť rúško, dostal pokutu 1000 eur. Polícia sa s hlupákmi nebabre
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Stalo sa tak pri bežnej kontrole v noci z pondelka (11. 5.) na utorok na Vajnorskej ulici v Bratislave. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

„Vo vozidle sa zároveň okrem vodiča nachádzal aj spolujazdec, ktorý bol policajtom vyzvaný, aby si nasadil ochranné rúško. Muž sa k policajtovi správal arogantne a na výzvu nereagoval. Ani na opakované výzvy policajta muž nereagoval, výzvy ignoroval a ochranné rúško si odmietol nasadiť,“ približuje polícia s tým, že muž sa svojim konaním dopustil priestupku v zmysle zákona o civilnej ochrane obyvateľstva.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že hoci sa niektoré opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19 uvoľňujú, na nosenie ochranných rúšok alebo inej adekvátnej náhrady na verejnosti netreba zabúdať.

Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do dvoch rokov, osoby so závažnou poruchou autistického spektra či vodičov MHD v uzavretých kabínach.

______

Foto je ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM