Aktualizované Krimi

NAKA zadržala podnikateľa Norberta Bödöra v rámci akcie Dobytkár

Denník N predtým informoval, že nitriansky podnikateľ sa v piatok neskoro večer dostavil na policajné prezídium.

Ilustračný obrázok k článku NAKA zadržala podnikateľa Norberta Bödöra v rámci akcie Dobytkár
4
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

AKTUALIZÁCIA: Prokurátor navrhol vziať Norberta Bödöra aj Petra Kubu do väzby. Na špecializovanom súde v Banskej Bystrici bude o väzbe pre oboch v kauze Dobytkár rozhodovať v nedeľu o 10. hodine sudca Michal Truban.

Denník N predtým informoval, že nitriansky podnikateľ Norbert Bödör sa v piatok neskoro večer dostavil na policajné prezídium. Polícia ho obvinila pre úplatky v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Ak by neprišiel, bol by naňho vydaný zatykač.

Polícia na svojom profile na sociálnej sieti túto skutočnosť potvrdila.

„Dnes (v piatok 3.7.) o 22:45 Národná kriminálna agentúra zadržala N.B. v rámci akcie Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky za zatiaľ viac ako 10 000 000 eur,“ uviedla Polícia SR.

Podľa denníka N Bödör kontaktoval ešte vo štvrtok vyšetrovateľ kauzy Dobytkár, pretože ho chceli vo veci vypočuť a odovzdať mu obvinenie. Norbert Bödör, ktorý bol s rodinou v Chorvátsku, vyšetrovateľovi povedal, že príde v piatok.

Polícia SR v piatok informovala, že v rámci akcie Dobytkár na celom území Slovenskej republiky NAKA vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Norbert Bödör
4
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM